yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için Adanalıların kurutulmuş incir reçelinden kesinlikle tadılmalıdır. Ayrıca Adana yöresinde özel olan bu reçel sadece kahvaltı öğünü için değil grip, nezle, bronşit vb gibi hastalıklarda boğaza iyi gelmesi açısından tüketilmektedir. Ayrıca bu reçel kabızlık sorunu çeken kişilerin destekçisi olmaktadır. Adana yöresinde yapılan bu reçel hemen hemen her bayanın evinde özellikle kışın her kahvaltı da bulunmaktadır. Günümüzde incir reçeli yapılıp satılmaktadır fakat kurutulmuş incir reçeli bir farklı olup tadı ile herkesi hayran bırakmaktadır. Ayrıca yaşlısından gencine herkesin yiyebileceği bir reçel olup hiç bir rahatsızlık vermemektedir. Adana usulü kurutulmuş incir reçelinin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Adana usulü kurutulmuş incir reçeli malzemeler:
  • 1 kilo taze incir
  • 750 gram şeker
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı taze limon suyu
Hazırlanışı:
İlk olarak taze incirler mutlaka kurutulmalıdır. Ayrıca dışarıda satılan paketlenmiş kuru incirlerden kesinlikle kullanmayın istenilen gibi olmamaktadır.
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli

. Taze toplanan bu incirleri kurutmak için iyice olgunlaşmış incirler üstünden yarılır ve yıldız şeklinde açılır. Bu duruma ise Adana'lılar yargan adı vermektedir. Daha sonra güneş gören bir yere serilir. Fakat serilen incirler hem alt tarafından hemde üst tarafından hava almalıdır. Aksi halde kararmalar oluşur ve istenildiği gibi olmaz. Kesinlikle tepsiye serilip güneşe bırakılmamalıdır çünkü bu şekilde hava almamaktadır. Ağaç dalı oldukça avantajlı olmaktadır bu işlem için. İncir kurutulurken çok kıtır olmamalıdır hafif yumuşak kalmalıdır ve güneşten alınmalıdır. Daha sonra kurutulan incirlerin makas yardımı ise kararan yerleri kesilerek ayıklanmalıdır. Daha sonra ilk olarak şerbeti hazırlanmalıdır. Derin bir tencere içerisinde su ve şekeri 20 dakika boyunca kaynatalım. Limon suyunu ilave edelim ve ocağı kapatalım. İncirleri de derin bir kaba koyalım ve üzerine sıcak şerbeti aktaralım. Daha sonra soğuk bir tencereye alalım ve ocağa alalım altını açalım. Bu şekilde 5 dakika boyunca kaynatalım. Daha sonra zaman dolduktan sonra ocaktan alınarak üzeri bir bez ile kapatılır. Bundan sonra reçelimizi ara ara karıştıralım tam ki soğuyana kadar. Daha sonra hazırlanmış olan bu reçeli kavanozlara koyarak tüketelim. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:16:31

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017