yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Adana Usulü Mercimekli Sıkma

Adana Usulü Mercimekli Sıkma, az zahmet ile kısa sürede yapabileceğiniz, muhteşem bir tariftir. Mercimek ve bulgur içerdiği için bol lif kaynağıdır ve bir insanın gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi tek başına karşılayacak özellikte ve çok sağlıklıdır. Akşam yemeklerinde ara sıcak olarak hazırlayabileceğiniz gibi kabul günlerinizde çayın yanında pasta ve böreklerin yanında ikramlık olarak da hazırlayabilirsiniz. Eşsiz görüntüsü ve lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyecektir. Afiyet olsun...

Adana Usulu Mercimekli Sıkma Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çorba kasesi kırmızı mercimek
  • 3 adet orta irilikte kuru soğan
  • Küçük bir kase ince doğranmış maydanoz
  • Küçük bir kase ince doğranmış dere otu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
Adana Usulü Mercimekli Sıkma Hazırlanışı:

Kırmızı mercimeği ve yeşil mercimeği, ayrı ayrı tencerelerde 2 şer bardak su ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz.
Adana Usulü Mercimekli Sıkma

Kırmızı mercimek yumuşadığı zaman ocağın altını kapatıp bulguru üzerine ilave ediyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra, kapağını kapatıp kendini çekmesi için 15 dakika kadar bekletiyoruz. 

Kaynayan yeşil mercimek piştikten sonra fazla suyunu süzelim. Çiğ köfte tepsisine bulgur ile kırmızı mercimek karışımını boşaltıyoruz. Üzerine yeşil mercimeği ilave ediyoruz.

Yağ tavasına sıvı yağı atıp bir miktar kızdırdıktan sonra, ince ince doğradığımız kuru soğanları üzerine ilave edip, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçaları ekleyip, biraz da bu şekilde kavurup, mercimekler in üzerine ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip, tıpkı çiğ köfte yoğurur gibi, yoğuruyoruz. Bir miktar yoğurduktan sonra istenilen kıvama gelecektir. En son, dereotu ve maydanozu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tıpkı çiğ köfte sıkar gibi sıkıp, altına yeşillik yerleştirdiğimiz servis tabağına diziyoruz. Kenarlarını havuç, domates gibi, sebzelerden süslemeler yaparak servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:17:15

Adana Usulü Mercimekli Sıkma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Adana Usulü Mercimekli Sıkma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017