Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke olarak çok şanslıyız. Türk mutfağı kültürünü oluşturan tatlar genel olarak Anadolu kültürüne bağlı olarak gerçekleşen yemeklerdir. Ülkemizin 81 vilayetine özgü tatlar ve lezzetler mevcuttur. Adıyaman iline özgü olan lezzetli Adıyaman usulü patlıcan köfte de bu lezzetlerden biridir. Anadolu'nun başlıca kültürüne ev sahipliği yapan illerden biri olan Adıyaman iline özgü Adıyaman usulü patlıcan usulü köfte vermiş olduğu lezzet ile sağlık açısından da bir o kadar eşsiz bir yemek türüdür. Diğer hazırlanan köftelere oranla içeriğinde az miktarda yağ bulunması ile hem hafif hem de sağlıklı bir lezzettir. Anadolu'da genel olarak ağız tatlarına çok önem vermektedirler. Şöyle ki hazırlayacağımız Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanırken evlerinde asla teflon tava vb. Gibi malzemeler kullanılmamakta ve mahalle fırınlarında sebzeleri pişirmektedirler. Fakat metropollerde böyle bir imkân olmayacağından siz kendiniz teflon tavada hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı, bizde sizler için herkesin evde hazırlayabileceği şekilde Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışını açıklayacak olursak;

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 adet patlıcan (Orta boy uzun)
  • Yarım kilo kadar dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (Orta boy)
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz (Ölçütüne kendiniz karar verebilirsiniz)
  • Bir tutam pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet domates (Orta boy)
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak (Orta boy)
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir tutam tuz

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Nasıl Yapılır?


Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışı, ilk olarak patlıcanları fırında iyice közleyeniz ve közlediğiniz beş adet patlıcanı bir kenara alarak soğumasını sağlayın. Ardından genişçe bir kab alarak içine kıymanızı aktarın. Sonrasında kuru soğanı ince ince kıyımlayınız. Veya robota verebilirsiniz. Kıymanın bulunduğu kaba soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi aktarılarak iyice yoğurunuz. Ardından yoğurma işlemi bittikten sonra patlıcanların baş kısmı kalacak şekilde iyice soyunuz. Ardından yoğurduğunuz kıymayı 5 eşit parçaya bölünüz ve soyduğunuz patlıcanların dış kısmında boşluk kalmayacak şekilde iyice kaplayınız. Patlıcanların dış kısımlarını kıyma ile kapladıktan sonra tepsiye dizerek üstünden zeytinyağını gezdirerek fırına atınız. Fırında pişmesi sağlanana kadar sizde sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. İlk olarak birer tava alarak biberleri ince ince dilimledikten sonra tavada pişmesini sağlayın. Ardından tavaya dilimlediğiniz domatesleri ve dövmüş olduğunuz sarımsakları da atarak ve son olarak yağını ile tuzunu da atarak iyice kızarmasını sağlayın. Ardından fırında hazırlamış olduğunuz Adıyaman usulü patlıcan köftenizin üzerine sıcak sıcak dökerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 11:46:33
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte"
Denedim çok hafif kolay yapılan bir kebap
Betül . 13.08.2017
CEVAP YAZ
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır. Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. ...
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği çok lezzetli olur ve oldukça faydalıdır. Yapımı da çok zor olmayan tariflerden biridir.Konya us...
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanakkale usulü tumbinin ...
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şanlı Urfalı çiğ köftey...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunların başında baklava,...
Balıkesir Usulü Çalkama
Balıkesir Usulü Çalkama
Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yemeği tarifini verelim....
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.Güm...
Kayseri Usulü Mantı
Kayseri Usulü Mantı
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketilebilecek ve doyuruc...
Adana Kebabı
Adana Kebabı
Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kaynağıdır "Zırh" adı ...
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenleri büyüleyen bu yiy...
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası Ermenek yöresinde de sıkça yapılmaktadır. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemeler...

 

Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Balıkesir Usulü Çalkama
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Kayseri Usulü Mantı
Adana Kebabı
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Mardin Usulü Maldum
Karaman Usulü Et Tarhanası
Adana Usulü Süllüm
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Isparta Usulü Nokul
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Kars Usulü Hangel Yemeği
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Denizli Usulü Bediren
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Denizli Usulü Cerpleme
Adana Usulü İçli Köfte
Çorum Usulü İskilip Dolması
Hatay Usulü Arap Tava
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Edirne Usulü Ciğer Sarma
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Popüler İçerik
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde ...
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın...
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve ay...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı, Hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024