yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; Adıyaman usulü patlıcan köfte, ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke olarak çok şanslıyız. Türk mutfağı kültürünü oluşturan tatlar genel olarak Anadolu kültürüne bağlı olarak gerçekleşen yemeklerdir. Ülkemizin 81 vilayetine özgü tatlar ve lezzetler mevcuttur. Adıyaman iline özgü olan lezzetli Adıyaman usulü patlıcan köfte de bu lezzetlerden biridir. Anadolunun başlıca kültürüne ev sahipliği yapan illerden biri olan Adıyaman iline özgü Adıyaman usulü patlıcan usulü köfte vermiş olduğu lezzet ile birlikte sağlık açısından da bir o kadar eşsiz bir yemek türüdür. Diğer hazırlanan köftelere oranla içeriğinde az miktarda yağ bulunması ile birlikte hem hafif hemde sağlıklı bir lezzettir. Anadolu da genel olarak ağız tatlarına çok önem vermektedirler. Şöyle ki hazırlayacağımız Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanırken evlerinde asla teflon tava vb. gibi malzemeler kullanılmamakta ve mahalle fırınlarında sebzeleri pişirmektedirler. Fakat metropollerde böyle bir imkan olmayacağından siz kendiniz teflon tavada hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı, bizde sizler için herkesin evde hazırlayabileceği şekilde Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışını açıklayacak olursak;

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte İçin Gerekli Malzemeler;  
  • 5 adet patlıcan ( orta boy uzun )
  • Yarım kilo kadar dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (orta boy )
  • Bir tutam karabiber
  • Bi
    Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

    ir tutam tuz ( ölçütüne kendiniz karar verebilirsiniz )
  • Bir tutam pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Sosu İçin Gerekli Malzemeler;
  • 3 adet domates ( orta boy )
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak ( orta boy )
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Hazırlanışı; Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışı, ilk olarak patlıcanları fırında iyice közleyeniz. Ve közlediğiniz beş adet patlıcanı bir kenara alarak soğumasını sağlayın. Ardından genişçe bir kab alarak içine kıymanızı aktarın. Sonrasında kuru soğanı ince ince kıyımlayınız. Veya robota verebilirsiniz. Kıymanın bulunduğu kaba soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi aktarılarak iyice yoğurunuz. Ardından yoğurma işlemi bittikten sonra patlıcanların baş kısımı kalacak şekilde iyice soyunuz. ArdınDan yoğurduğunuz kıymayı 5 eşit parçaya bölünüz. Ve soyduğunuz patlıcanların dış kısımında boşluk kalmayacak şekilde iyice kaplayınız. Patlıcanların dış kısımlarını kıyma ile kapladıktan sonra tepsiye dizerek üstünden zeytin yağını gezdirerek fırına atınız. Fırında pişmesi sağlanana kadar sizde sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. İlk olarak birer tava alarak biberleri ince ince dilimledikten sonra tavada pişmesini sağlayın. Ardından tavaya dilimlediğiniz domatesleri ve dövmüş olduğunuz sarımsakları da atarak ve son olarak yağını ile tuzunu da atarak iyice kızarmasını sağlayın. Ardından fırında hazırlamış olduğunuz Adıyaman usulü patlıcan köftenizin üzerine sıcak sıcak dökerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:24:01

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte"

Betül

Denedim çok hafif kolay yapılan bir kebap

2017-08-13

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018