yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Aksaray Usulü Çiğleme

Aksaray Usulü Çiğleme, Çiğleme, Aksaray yöresine has olan yiyecekleri arasında olmaktadır. Bu yiyecek sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Aksaray usulü çiğleme yapılışı oldukça kolaydır. Bir tatlı çeşidi olarak belirtilebilir çünkü içerisinde kaymak kullanılacak. Herkesin severek yediği bu ayrı lezzet kişileri kendine hayran bırakır. Herkesin bu tadı tatması gerekir. Eğer çevrenizde Hataylı olan arkadaşınız varsa bu tarifi ona yaptırın. Göreceksiniz yediğinize pişman olmayacaksınız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. 

Aksaray Usulü Çiğleme Yapılışında Kullanılan Malzemeler:

  • Yarım kilo kadar un
  • İki su bardağı su
  • 300 gram taze kaymak
  • Tuz

Aksaray Usulü Çiğleme Yapılışı

Bu tarifin yapılışına ilk olarak önceden hazırlanan bir kap içerisine un alarak başlayalım.

Aksaray Usulü Çiğleme

Daha sonra un üzerine su ilave ederek unu hamur haline getirelim. un ve su karışımıyla hazırlanan hamuru dinlenmesi için 30 dakika kadar bekletelim. Daha sonra hazır olan hamurları küçük küçük beze alarak merdane yardımıyla küçük yuvarlak şekilde açalım. Açılan hamurların arasına bir kaşık kaymak sürülür. Hamur kapatılır. Hazır olan hamurlar kapatıldıktan sonra yanmaz tavada kısık ateşte çevrilerek iki tarafı da kızartılır. Kızaran hamurların üzerine tekrardan kaymak sürülür ve çayın yanına yakışabilecek harika bir yiyecek hazırlanmış olur. Çiğleme hazır durumdadır. Servise sunulabilir. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 17:09:11

Aksaray Usulü Çiğleme Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Aksaray Usulü Çiğleme"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018