yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı

Bursa Usulü Kemalpaşa Tatlısı; İsmini Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı, ilçede günümüzde halen günlük ve taze bir şekilde peynir katılarak imal ediliyor. Raf ömrünün kısalığı sebebiyle günümüzde peynir miktarı düşük ve kurutulmuş bir şekilde paketlerde satılan tatlılar, kaynamakta bulunan şerbet içerisinde şişmesinin ardından isteğe göre kaymak, krem şanti veya ceviz içiyle servis ediliyor. Evde taze ve aslına sadık kalarak tuzsuz beyaz peynir katılmasıyla hazırlayabileceğiniz tatlı tarifini kaymakla beraber servis etmenizi tavsiye ederiz.

Malzemeler;

  • 1 çay bardağı kadar yoğurt,
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ,
  • 1 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı kadar irmik,
  • 1,5 su bardağı kadar un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 3 su bardağı kadar su,
  • 3 su bardağı kadar şeker,
  • 1 kaşık kadar limon suyu,

Hazırlanışı;

Kemalpaşa tatlısını yapmak için ilk önce karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu birlikte karıştırıyoruz
Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı

 Ardından öbür bütün malzemeleri de koyarak orta yumuşaklıkta ele yapışmayacak bir biçimde olana değin hamuru yoğuruyoruz. Eğer kıvamı iyi değilse biraz un ve irmik ilavesi yapılabilir. Oluşturulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Meydana gelen bu toplarımızı, yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı bir biçimde diziyoruz. Daha sonra 180 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya değin pişiriyoruz. Şerbetini hazırlamaya geçebiliriz. Şerbeti kaynatılmadan yapılan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünden soğuk şerbeti gezdirerek, sıcak fırına tatlıları tekrar yerleştiriyoruz. Fırını kapatmayı unutmayın. En son şerbetini tamamen çekmesinin ardından, Maraş usulü kesme dondurmayla beraber servis yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:12:56

Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017