yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Çorum Usulü İskilip Dolması

Çorum Usulü İskilip Dolması, İskilip dolması çoruma özel olup çorum ile meşhur olmaktadır. Örneğin Malatya analı kızlı dolması ile meşhur olduğu gibi Çorumunda iskilip dolması meşhurdur. 7 sinden 70 ne herkesin yiyebileceği ve damaklara uygun olan bu yemek hem doyurucu olup hem de herkez tarafından yapılabilen bir yemek çeşidi olmaktadır. Özellikle çorumlu teyzelerin ellerinden yemek oldukça lezzetli olduğuna inandırır. Herkesin kolaylıkla öğrenemediği bu yemek gönülleri fet etmektedir. Fakat bayanların üşenip yapmadığı bu dolma sadece özel günlerde ve özel misafirlerde oldukça çok yapılmaktadır. Vitamin deposu olan bu yemeği yemenizi tavsiye etmekteyim. Hele de çoruma gidip yememek oldukça yanlış bir davranış olur. Özellikle Çorum iskilip ilçesinde yapılarak düğünlerde ki dolmacılar tarafından hazırlanmaktadır. Sizlere vermek stediğim çorum usulü iskilip dolması tarifi oldukça pratik olup korkmadan yapabileceğiniz tariflerden olmaktadır.

Çorum usulü iskilip dolması tarifi

Malzemeler:
  • 2 kilo pirinç
  • 1,5 kilo et
  • 500 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 15 su bardağı su
  • 5 adet kuru soğan
Hazırlanışı: İlk olarak pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletilmelidir.
Çorum Usulü İskilip Dolması

Daha sonra bekletilen pirinçler yıkanarak süzülmelidir. Tencereye 300 gram tereyağı koyulur ve 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ile birlikte pirinçler ilave edilmelidir. Tencerede 5 dakika bütün malzemeler kavrulur. Üstüne bir su bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılır ve dinlenmeye alınır. 30 dakika et yağ ile kızartılmalıdır. Soğanlar ince ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak suda ilave edilir ve et kaynamaya başladıktan sonra üzerine tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya koyularak tepsinin üzerine yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılmalıdır ve kapak kenarları hamur ile sıvanmalıdır ki hava almasın. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılmalıdır. Bırakılan delik ise buhar çıkması için olmaktadır ve  kısık ateşte 4 saat pişirilmelidir. Daha sonra süre dolunca ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:11:37

Çorum Usulü İskilip Dolması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çorum Usulü İskilip Dolması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017