yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Denizli Usulü Cerpleme

Denizli Usulü Cerpleme, Denizli geleneksel yemek kültürü içerisinde  yer alan bu yemeğin tarifi oluşturulurken tavuk ve un kullanacağız. Cerpleme çorba gibi olduğu düşünülebilir fakat çorba değildir. Tavuk önce kızartılır daha sonra yemeği yapıldığı için lezzeti de artar. Denizli Usulü Cerpleme herkesin afiyetle tüketmiş olduğu farklı bir lezzettir. Bu lezzet herkesi kendine hayran bırakır. Herkesin yemesini tavsiye ederiz. Bu makalemizde Denizli Usulü Cerpleme nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler kullanılır. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki cerpleme yapımı bir hayli kolaydır. Bu  hususta sizlere tarif oluşturacağız. Hepinize kolay gelsin. 

Denizli Usulü Cerpleme de Kullanılan Malzemeler:

  • Bir adet tüm tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve  karabiber

Denizli Usulü Cerpleme Yapılışı

Öncelikle tavuğu tencereye koyup haşlayalım

Denizli Usulü Cerpleme

Daha sonra parçalara ayırarak unla karıştırıyoruz. Tavaya zeytinyağı dökerek tavuk parçalarını kızartıyoruz. Diğer tencereye iki kaşık sıvı yağ dökelim ve unla kavuralım. Unun kavrulduğundan emin olduktan sonra içerisine salça, kırmızı biber ve önceden haşlamış olunan tavuğun suyunu ilave edelim. Kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra kızartılmış olan tavuk parçalarını da  yemeğe ilave edelim. Bir müddet daha pişirmeye devam edelim. Son olarak sarımsakların kabuklarını soyarak havanda dövdükten sonra yemeğin içerisine ilave edelim. Yemek pişince ocağın altını kapatalım. Yemeğin hazırlanma süresi yaklaşık olarak yarım saattir. Yemek servis edilmek üzere tabaklara koyulur ve üzerine  karabiber ilave edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:10:06

Denizli Usulü Cerpleme Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Denizli Usulü Cerpleme"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017