yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı, Gaziantep yöresi acılı, salçalı ve etli, sarımsaklı yemekleri ile çok meşhur olması dışında hamamları da oldukça ilgi ceken yöresel özelliklerindendir. Gaziantep yöresinde salçalı ve sarımsaklı olmazsa bir yemek yemekten sayılmaz. Gaziantep denilince kebaplar akla gelen ilk yemeklerdendir. Bu yemekler arasında genelde ızgara ve sebze karışımları vardır. Bütün yemekleri hatta çorbalar da dahil olmak üzere bütün yemekleri etlidir. Şimdi sizlere Gaziantep yöresine ait çok meşhur bir kebap tarifi verelim. Gaziantep usulü altı ezmeli tike kebap tarifi sizlere buluşuyor. 

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebap Malzemeler
  • 1 kilo kuş başı et
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 5 domates
  • 3 sivri acı biber
  • Tuz
  • 1 kaşık acı biber salçası

Hazırlanışı; öncelikle etler terbiye edilmek için Salça ve baharat ile buluşturuyor.
Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı

Derin bir kaba salça ve tuz eklenir ve etlerle karıştırılır ve yaklaşık olarak 1-2 saat kadar bu şekilde terbiyelemek için bekletilir. Bekletilen etler mangal şişine 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere şişler üzerine takılır. Ateşi yanan mangal üzerine şişler konulur ve pişirilmesi beklenir başka bir şişe domates ve biberler takılıp ayni mangal üzerinde pişirilir. Pişen domatesler bir tabağa alınır ve ezilir. Ezilen domates üzerine pişen etler eklenir. Tabağın yanına biberler de konularak servis için hazırlanmış olur. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 17:08:26

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018