yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepliler genellikle misafir geldiği yada geleceği zaman meşhur olan fıstıklı tavuğu yaparak sunmaktadır. Hem vitamin deposu hem de lezzetli olan bu yemek herkesin damak tadına uygun olmakta ve yiyen birine  bir daha yediren bir tür yemek çeşididir. Genellikle günlerde, toplantılarda veya özel günlerde daha çok yapılan bu yemek hem zaman almayıp hem de eğlence ile yapılan kolay yemek türü olmaktadır. Örneğin komşumuzun yapmış olduğu fıstıklı tavuk oldukça lezzetli olmaktadır. Eee nede olsa Gaziantep kızı olarak yetişmiş. 

Gaziantep usulü fıstıklı tavuk tarifi

Malzemeler:
  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: İlk olarak tavuk göğüslerini enlemesine beşer santim olacak şekilde kesilmelidir.
Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

 Daha sonra domates salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber ve tuzu bir kabın içerisine alarak karıştırın. Hazırlanan bu sos içerisinde tavuk göğüslerini koyarak 20 dakika bekletin. Bekleme işlemi tamamlandıktan sonra sostan tavuk etlerini çıkartın ve Antep fıstığını eşit olacak bir şekilde serpin ve rulo şeklinde sarın. Bir fırın tepsisini yağlayın ve daha sonra düzgün bir şekilde tepsiye dizin. Dizilen tavukları önceden ısıtılan fırına koyarak 25 dakika boyunca kızartın. Daha sonra süre dolunca fırından alarak sıcak servis yapın. Böylece hem hızlı hemde süslü bir yemek hazırlamış olur misafirlerinize göğsünüzü gere gere ikram edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:26:07

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018