yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Giresun Usulü Fasulye Kavurması

Giresun Usulü Fasulye Kavurması, Giresun yöresine ait bir çok farklı tatlar ve farklı tarifeler bulunmaktadır. Fasulye yemeği her yörede farklı şekilde tarife uygun yapılır ve genelde de sulu olarak tarife göre pişirilmesi tercih edilir. Fakat Giresun yöresinde fasulye, tercihen taze fasulye kavurma şeklinde pişilir. Sizlere Giresun usulü fasulye kavurması tarifi verelim.

Giresun Usulü Fasulye Kavurması
Malzemeler
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 4 büyük kuru soğan
  • Tere yağ
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • Tuz
  • 3-4 adet sarımsak 
  • 2 adet domates
Hazırlanışı; taze fasulye temiz bir şekilde yıkanır ve kılçıksız olacak şekilde temizlenir.
Giresun Usulü Fasulye Kavurması

. Temizleme işleminde istenirse sirkeli suda bekletilebilir. Kuru soğanları piyaz şeklinde çok iri olmamak kaydı ile doğrayın. Biberler ve domates temizce yıkanır ve ince ince doğrayın, sarımsak rende yardımı ile inceltilir.  Tencere içerisine soğan ve fasulye eklenir ve ikisi birlikte kavrulur. Kavrulan soğan ve fasulye içerisine doğranmış domates ve biberler de eklenir ve kavrulur. İçerisine tuz, kara biber eklenir ve yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar daha kavrulur. Susuz olacak şekilde kavrulan fasulye, piştiğinden emin olunca ocaktan alınır ve 10-15 dakika kadar dinlendirir. İsteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk olarak da servis edilebilir.  Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:17:46

Giresun Usulü Fasulye Kavurması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Giresun Usulü Fasulye Kavurması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017