yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü  etli samsak tavası, Bu yemek Gümüşhane yöresine aittir.Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.

Gümüşhane usulü etli samsak tavasının malzemeleri:
  • 1 Kilo  kuzu başı eti
  • 15 Adet arpacık soğan
  • 12 Diş sarımsak 
  • 3-4 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kırmızı Arnavut biberi
  • 1-5 Yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre karabiber
  • Pul biber
  • 1 Çay kaşığı tuz 
  • 3 Su bardağı sıcak su
Gümüşhane usulü samsak tavanın yapılışı:

Sivri biberlerimizin ve Arnavut biberlerimizi temizleyelim.
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

. Temizlediğimiz biberleri büyük büyük yuvarlak şekilde doğrayalım. Sonrasında arpacık soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Sarımsaklarımızı da doğradıktan sonra sıvı yağımızı  derin bir tencereye koyup kızdıralım. Etimizi ve arpacık soğanlarımızı ilave edelim. Orta ateşte sote yapalım ve 8-10  dakika yavaş yavaş karıştıralım. Salçamızı, tuzu, karabiberi ve pul biberimizi ekleyelim. Ekledikten sonra sarımsaklarımızı ve biberlerimizi ilave edelim. Ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra sıcak suyumuzu ekleyelim. Ocağımızın altını kısalım ve tenceremizin üstünü örtelim. Sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Etlerimiz iyice piştikten sonra üstüne nar eksisi ilave edelim.  Bir kaç dakika sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun..

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:07:32

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017