yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hatay Usulü Belen Tava

Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Belen tava tarifini kolay ve pratik bir biçimde evinizde yapabilirsiniz. Buyurun tarifimize geçelim.

Malzemeler;

  • 600 gr kadar kuşbaşı kuzu eti,
  • İki adet orta boy soğan,
  • Varsa dört – beş adet arpacık soğanı,
  • Üç adet kadar sivri biber,
  • İki adet kadar kırmızı salçalık kapya biber,
  • Üç adet kadar orta boy domates,
  • Yedi – sekiz diş kadar sarımsak,
  • Bir yemek kaşığı kadar kekik,
  • Bir tatlı kaşığı kadar pul biber,
  • Bir tatlı kaşığı kadar tuz,
  • İki yemek kaşığı kadar tereyağı,

Hatay Usulü Belen Tava Tarifi 

Biberler yıkanır ve çekirdekleri ayıklanarak bir iki santim olacak şekilde doğranır.
Hatay Usulü Belen Tava

Domateslerin kabukları soyularak aynı biçimde doğranır. Soğanlar kabukları soyularak ince kıyılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve hazırlanır. Hazırlanan malzemeler geniş bir kasenin içerisine konulur. Üstüne kekik, tuz ve pul biber konularak karıştırılır. Belen tavanın yapılacağı tepsinin içerisine konulur. Etler yıkanarak süzdürülür. Tepsideki sebzelerin üstünü örtecek bir biçimde etler konulur.

Tereyağı eritilir. Etlerin üstünde gezdirilir. Daha önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında Belen tava pişirilirken on dakika da bir fırın kapağı açılarak tepsideki etler karıştırılır. Böylelikle etleri fazla kurumadan ve yanmadan yemeğin pişmesi sağlanmış olur. Yeşillikler yumuşayıp etlerle bütünleştiğinde yaklaşık elli dakika kadar piştikten sonra yemek fırından alınır. Belen tava sıcak bir şekilde servis edilir. Not olarak, Belen tavaya istenirse kuyruk yağı da ilave edilir. Güveç yada kiremit tavada yapılır. Belen tava kıyma ile de yapılabilir.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:10:57

Hatay Usulü Belen Tava Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Belen Tava"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Denizli Usulü Patlıcan Çentme

Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de ye...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018