yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hatay Usulü Biberli Ekmek

Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak normal çökelek hatta lor kullananlar dahi var. Çoğunlukla kekik, bazıları da nane kullanıyor. Bizim vereceğimiz tarif orijinal tarif olmasa da  lezzet olarak bu tarifle çok güzel bir tarif oluyor. Şimdi sıra bu muhteşem tarifi paylaşmaya geldi ve işte biberli ekmek tarifimiz:

Hatay Usulü Biberli Ekmek Tarifi
Hamurun Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz daha fazla zeytin yağı
  • 4,5 su bardağı un
  • 20 gr. yaş maya (yani bir paketin yarısı) Kuru maya kullanılacaksa 1 yemek kaşığı yeterli olacak
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
Üst Malzemesi
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı da domates salçası
  • 1 çorba kaşığı kuru nane yada 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Biberli Ekmeğin Yapılışı:

Bütün hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
Hatay Usulü Biberli Ekmek

. Sonra üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlamaya başlayın. Bunun için, soğanı ve biberi robottan geçirin. Veya küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz sote yapın. (Soğan ve biber kızarmadan sadece yumuşaması için, bizim rondo bozuk olduğu için tavanın içinde blendırla püre haline getirdim.) Salça, nane, kimyon, susam, acı pulbiberi de ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina boyutunda parçalar alıp yuvarlayarak  elinizde yassılaştırın. Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın. Yine elinizle hafifçe hamura bastırın. 180 dereceye ayarlanmış fırına biberli ekmekleri koyup, ekmeklerin yan tarafları hafif kızarınca fırından çıkarın. Afiyet  olsun.
NOTLAR: İsterseniz  pizzada olduğu gibi hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı serebilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edin. Malzemeleri hiç kavurmadan çiğ olarak da koyabilirsiniz ama biz kavrulunca daha çok seviyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:27:09

Hatay Usulü Biberli Ekmek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Biberli Ekmek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Denizli Usulü Patlıcan Çentme

Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de ye...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018