yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hatay Usulü Kolay Muhammara

Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğütülmüş bayat ekmek ve zeytinyağıdır. Ayrıca taze sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi de ilave edilir. Bazen de kimyon katıldığı olur. Nane yapraklarıyla garni oluşturulabilir. Hatay usulü kolay muhammara, meze olarak, ekmek üstü sürülerek yada kebaplarda, barbekü etinde, balıklara sos olarak kullanımı sağlanır. Batı Türk mutfağında acuka adıyla bilinir, doğu bölgelerde ise muhammara olarak bilinmektedir.

Hatay Usulü Kolay Muhammara Yapılışında Kullanılan Malzemeler:

  • 1 adet salçalık acı kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı acı pul biber
  • 4 çorba kaşığı kurutulmuş ve dövülmüş bayat ekmek
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşık kimyon
  • İsteğe göre tuz 
Hatay usulü kolay muhammara servisi için: Tost ekmeği ve maydanoz yaprağı kullanılır.
Hatay Usulü Kolay Muhammara

/div>

Hatay Usulü Kolay Muhammara Hazırlanışı:
Tarifimizin yapılışına ilk olarak acı pul biberimizi derin bir kap içerisine alarak üzerini 1 çay bardağı suyla ıslatalım ve taze biberimizi yıkayarak temizleyelim, daha sonra doğrama tahtasına alalım ve ince ince kıyalım. Ekmek içini bildiğiniz yöntemle toz haline getirelim. Et dövme makinasından önce cevizlerimizi çekelim, ardından taze biberi çekelim. Islanmış ve şişmiş acı pul biberimize bu malzemeleri ilave edelim, zeytinyağını, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kuru ekmeği ve tuzu da ilave ederek iyice karıştıralım. Bütün malzeme karışımını tekrar et dövme makinanızdan geçirelim, iyice özdeşleşsin.

Servis İçin ise: Tost ekmeklerinin kenarlarını alalım, üzerine hazırlanan karışımdan sürelim, ekmeği 4’e bölüp, maydanoz yaprağı ile süsleyelim. Veya meze tarzında tabağa yayalım, ceviz ve turşuyla süsleyelim, isterseniz de zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 17:10:40

Hatay Usulü Kolay Muhammara Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Kolay Muhammara"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017