Hatay Usulü Tepsi Kebabı
Hatay usulü tepsi kebabı, Hatay yöresine ait bu kebap, hem çok pratik hemde çok lezzetlidir. Özellikle çocuklarında yemesi çok kolay olduğu için annelerin vazgeçilmez yemeğidir.
Malzemeler: - Bir adet orta boy soğan
- Yarım kilo kuzu kıyma
- Beş diş sarımsak
- Pul biber(arzuya göre istenildiği kadar)
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- İki adet yeşil biber
- Bir adet kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı: Rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve kıymayı baharatlarla birlikte bir kapta yoğururuz. İnce ve küçük doğradığımız biberleri de ekleyip hepsini yoğurmaya devam ederiz. Yirmi dakika dinlendirdikten sonra sana yağlı tepsiye bastırarak tepsinin köşelerine kadar yayarız. 180 derece fırına pişmesi için koyarız. Bir taraftan da küçük bir tencereye sıvı yağ ve domates salçamızı koyup kavurur uz. Bir bardak su ekleyip kaynadıktan sonra altını kapatırız. Fırında pişmiş olan kebabımıza domates salçalı suyumuzu da ekleyip, on dakika kadar pişiririz. Servis ederken börek gibi önceden bıçakla kesmekte fayda vardır. Afiyet olsun..
Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:27:34
Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Tepsi Kebabı"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...
Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...
Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...
Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...
Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile
beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile
süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...
Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...
Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şan...
|
|