yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Isparta Usulü Nokul

Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın meşhur lezzetlerinden birisi de nokuldur.

Isparta Usulü Nokulun Malzemeleri

  • 5 bardak un
  • 1,5 bardak süt
  • 1,5 adet yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Isparta Usulü Nokulun İç Malzemeleri

  • 2 tatlı kaşığı nokul tozu
  • 2 su bardağı tahin
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ceviz
  • 1,5 çay bardağı susam

Isparta Usulü Nokulun Yapılışı:

Elediğiniz unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.Havuzun içine ılıttığınız sütü,mayayı,şekeri,tuzu ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.Üzerine yavaş yavaş ılık su ilave edin ve güzel bir şekilde yoğurun yapışmaması önemli.
Isparta Usulü Nokul

.Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.Hamur mayalanırken diğer tarafta cevizi çok inceltmeden iri olacak şekilde ezin.Bir su bardağı tahini,bir çay bardağı sıvıyağı karıştırarak inceltin ve içine nokul tozunu katıp iyice karıştırın.Hamuru üç parçaya bölün ve her bir parçayı bol sıvıyağ ile merdaneyle dikdörtgen olacak bir biçimde ince açın.İçine tahinli karışımdan sürüp üzerine ceviz serptikten sonra rulo gibi kıvırın.Yaptığınız rulodan eşit olacak şekilde parçalar kesin,sonra iki ucu birleştirdikten sonra bol yağla yağladığınız tepsiye dizin.Susamı bir çay bardağı su ile tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.Kavurduğunuz susamları bolca nokulların üzerine dağıtın.Hazırladığınız tepsiyi 180 derecede kızartın 
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:26:16

Isparta Usulü Nokul Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Isparta Usulü Nokul"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018