yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karaman Usulü Et Tarhanası

Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemelerin de yemeğe katmış olduğu ayrı bir lezzet keresinde kendine hayran bırakır. Soğuk kış aylarında ev yapımı tarhana ile hazırlanan Karaman Usulü Et Tarhanası içinizi ısıtacak bir lezzet sahiptir. Soğuk algınlığında, her türlü derde deva olan şifalı bir yemektir. Bu makalemizde karaman usulü Et Tarhanası nasıl yapılır, içerisinde hangi malzemeler kullanılır bu hususlarda tarif oluşturacağız. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. 

Karaman Usulü Et Tarhanası Yapılışında Kullanılan Malzemeler:
  • Yaklaşık olarak 250-350 gram yağlı kuzu yada dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 8-10 dal taze maydanoz
  • 1 su bardağından biraz eksik köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen yaprağı
  • 3 bardak sıcak su, yoğururken ve şekil verirken kullanılır
Karaman Usulü Et Tarhanası Yapılışı

Bütün malzemeler su ilave edilmeden biraz yoğurulur

Karaman Usulü Et Tarhanası

Daha sonra ara sıra avuç içiyle su alınır. Bulgurların yumuşaması ve etle özleşmesi için bastırılarak yoğurulur. Bu miktardaki malzemeler için 25 dakika yoğurmak gerekiyor. Bulgurlar yumuşayıp et kıvama geldiğinde eğer kıymanız yağsızsa bu aşamada sıvı yağ ilave ederek biraz daha yoğurduktan sonra şekil verilir. Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar alınır ve alınan parçalar elin içerisinde sıkıştırıldıktan sonra kenarlarından ve ortasından sıkıştırılarak inceltilerek şekillendirilir. Yuvarlaklar haline getirilir. Yağsız tavada arkalı önlü kızartılarak hazırlanır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:08:59

Karaman Usulü Et Tarhanası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karaman Usulü Et Tarhanası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017