yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kilis Usulü Oruk Kebabı

Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakır. Tanı Kilis usulü Oruk Kebabını erbabı yapması gerekir. İmkanı olan kişilere kesinlikle tavsiye edilen bir tat olmaktadır. Sizinde yakınınız da kilisli olan biri varsa bu lezzeti yapmasını isteyen sizde bu lezzeti tadına bakmalısınız. Bu makalemizde kilis usulü Oruk Kebabı nasıl yapılır, hazırlanan kebabı içerisinde hangi malzemeler kullanılır hep birlikte tarif oluşturalım. Hadi kolları sıvayarak  işe  koyulalım. Hepinize kolay gelsin. 

Kilis usulu Oruk Kebabı Tarifi

Kullanılan Malzemeler:
  • 500 gram orta yağlı kuzu kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kuru kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Tuz
  • Tepsinin üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenecek
  • Üzerine süslemek için domates ve sivri biber
Kilis usulü Oruk Kebabı Yapılışı: 

Tarife ilk olarak bulgurları ılık suyla ıslatılır ve yaklaşık 20 dakika bekletilir.
Kilis Usulü Oruk Kebabı

İnce ince doğranan soğanlar, ezilen sarımsaklar kırmızı biber, karabiber, kuru nane ve tuz bir arada su ilave edilerek güzelce. Bulgurlar yapışıp tutmaya başladıysa kıyma eklenmeye hazır olacaktır. Kıyma da ilave edilerek bir süre de kıymayla birlikte yoğrulmaya devam edilmelidir. Son olarak ceviz içi de eklenir, tekrardan yoğurulmalıdır. Hazırlanan bu hamura elde köfte biçiminde şekil verilmelidir. Köfteler fırın tepsisine dizilir dilimlenmiş olan domates ve biberle süslenir. Köftelerin üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir 180 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir çok lezzetli yöresel bir yemek olmaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:13:15

Kilis Usulü Oruk Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kilis Usulü Oruk Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017