yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı

Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı, Konya'nın meşhur tatlılarından biri olan galle tatlısı hemen hemen her evde yapılmakta olan ve her bayanın yapabileceği kolaylıkta olmaktadır. Bizim yöremizde her ne kadar yapılmasa da Konyalı arkadaşlarımız sayesinde tatmış olup tadı damağımızda kalan bir tatlı çeşididir. Galle kabak tatlısı bal kabağının kaynatılarak şeker ve süt ile karıştırılması ile yapılmaktadır. 30 dakikada hazırlayabileceğimiz kolay bir tatlı olup her misafirinizde kolaylıkla yapılabilecek en güzel tatlı türüdür. Birde oldukça masrafsız olmaktadır. Ayrıca şeker yüzünden bayanlar kilo açısını düşünerek çok yapmasa da ailenin baskısı ile arada yapılmaktadır. Örneğin konya usulü galle kabak tatlısının tarfini sizlerle paylaşmak istedim.

Konya usulü galle kabak tatlısı tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilogram bal kabağı
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • iki su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Bir su bardağı ceviz
Hazırlanışı: Tatlıyı yapmaya başlamadan önce kabakların kabuğunu soyalım ve doğrayalım.
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı

 Doğradığımız kabakları tencereye koyarak pişirelim. Ayrı bir kap içerisinde süt ile şekeri karıştırarak kaynatalım. Daha sonrasında pişen kabakları da ilave ederek kaynatmaya devam edelim. Tatlımız piştikten sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyelim. Tatlı soğuduktan sonra kabakları ezelim ve muhallebi kıvamı gibi olmasını sağlayalım. Düzgün bir tepsiye döşeyelim ve üzerine ceviz serperek süsleyelim. Hazırlanan bu tatlıyı servis yapalım.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:15:41

Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017