Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile
beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile
süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de oldukça çeşitlilik
görülen Kütahya’nın bu yazımda Gökçümen hamursuzu tarifinin paylaşacağım
sizlerle. Oldukça lezzetli bir börek çeşidi olan ve ismini Kütahya’nın Gökçümen
mahallesinden alan Gökçümen hamursuzunun yapılışı da oldukça basit. İşte Kütahya’nın
bu leziz Gökçümen hamursuzu tarifi…
Gökçümen Hamursuzu İçin Kullanılacak Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 kilo beyaz un
İç Harcı İçin
- 200 gram haşhaş
- Yarım paket katı yağ
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu Yapılışı: Derin ve geniş bir kabın
içerisine 2 su bardağı su, 1 kahve fincanı zeytinyağı, göz kararı tuz ve 1 kilo
beyaz un yavaş katılarak normal hamur kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar
tüm malzemeler yoğrulur.
Daha sonra, yoğrulan hamur dinlenmesi için bir kenara
alınır. Ardından, bir tava içerisine 200 gram haşhaş, yarım paket katı yağ ve 1
çay kaşığı sıvı yağ koyularak, karıştırılarak ısıtılır. Elde edilen hamur 12
eşit parçaya bölünür. Bölünen her parça tabaktan biraz daha küçük olacak
şekilde tek tek açılır ve bir fırça yardımı ile hamurun üzerine sıvı yağ sürüldükten
sonra, hamurların hepsi üst üste dizilir. En üste de sıvı yağ sürülüp, hamur
tekrar açılarak büyütülür. Daha sonra ise, hamurun kenar kısımları ortaya
gelecek şekilde katlanıp, tepsi büyüklüğünde olacak şekilde tekrar açılır. Açılan
hamurun üzerine haşhaşlı yağdan sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki
fırında 25 dakika pişirildikten sonra fırından alınır ve ılıkken tabaklara
koyularak servis edilir. Afiyet olsun…
Yayınlanma Tarihi : 24.11.2015 14:55:37
Yorum Yapılmış "Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...
Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...
Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...
Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...
Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile
beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile
süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...
Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...
Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şan...
|
|