yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Muğla Usulü Acı Ot Kavurması

Muğla usulü acı ot kavurması, adından da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Muğla'ya has bir yemektir. Fakat mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile birçok ilimize yayılarak insanların sevdiği yiyecekler arasında üst sıralarda yer alan bu mükemmel yiyecek özellikle acı severler tarafından çok sevilmektedir. Eğer sizlerde acıyı seviyorsanız işte bu mükemmel yemek tam size göre bir yemektir. Fakat eğer acıyı sevmiyorsanız bu yemeği de beğenmeyebilirsiniz. Acı ot kavurması en güzel Muğla ilimizde yapıldığı için insanlar bu yemeği en iyi Muğla'da tatmaktadır. Sizlerde Muğla usulü acı ot kavurmasını yaparak ailenize ya da misafirlerinize tattırmak istiyorsanız vereceğim tarifi uygulayarak bu nefis lezzeti yapabilirsiniz. Oldukça az malzeme ile yapılan bu yemek bir o kadar da kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle hiç yemek yapmasını bilmeyen bir insan bile vereceğim tarifi uygulayarak Muğla usulü acı ot kavurmasını yapabilir. Bunun için gerekli olan malzemeleri hazırlayarak kolları sıvayın. Yaklaşık olarak toplam hazırlıklarla birlikte 45 dakika kadar sürecek olan bu yemeği yapmadan önce bu süreyi göz önüne alarak yapmanız sizler için daha iyi olacaktır. Çünkü acı ot kavurması en çok sıcakken lezzetini vermektedir. Sizde bu yemeği yaptıktan sonra sıcak sıcak servis yaparsanız beklediğiniz lezzeti alabilirsiniz.

Malzemeler:
  • İki bağ kadar acı ot,
  • Yarım çay bardağının biraz üzerinde zeytin yağı,
  • Bir adet orta boy kuru soğan,
  • Yüz gram kadar çörek,
  • Üç adet yumurta,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • Bir miktar tuz
İşte bu malzemeleri hazırlanması durumunda artık sizler de Muğla usulu acı ot kavurması yaparak güzel bir öğlen yemeği ya da akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Muğla Usulü Acı Ot Kavurması

Belirtmek isterim ki bu nefis kavurma yemeğinin üzerine baharat çok yakışmaktadır. İsterseniz sizlerde farklı baharat türlerini kullanabilirsiniz. Yemeğin yapılışında zeytin yağı kullanılması oldukça önerilmektedir. Çünkü diğer yağlar lezzet kaybına neden olabilmektedir. 

Yapılışı:

Yapılış aşamasına geçince ilk işimiz yıkanması gereken malzemeleri yıkamaktır. Daha sonra ise acı otumuzu alarak taze olan bölgeleri ine ince kıyalım. Bu sırada kuru soğanı da ince ince yemeklik bir şekilde bir kap içerisine kıyalım ve geniş bir tencereyi ocağımızın orta gözüne koyalım ve içerisine de bir miktar sıvı yağ ekleyelim. Yağı iyice kızdıralım ve soğanların tümünü dikkatli bir şekilde ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Ara ara soğanları karıştırmanız yanmasını önleyecektir. Bir süre sonra soğanlar pembeleşecektir. İşte bu durumda işlem tamamdır. 

Pembeleşene kadar kavrulmuş olan soğanlar içerisine daha önceden kıymış olduğumuz acı otu da ekleyerek bol bol karıştıralım. bir miktar su ekleyerek acı otun sarı renk alana kadar kavurunuz. Bu işlem gerçekleştirildiği sürede sizler biraz bekleyin ve işlem sonlarına doğru malzemelerde bahsettiğimiz kadar çörek otunu koyarak karıştırın ve üzerine yumurtaları kırınız. Bu aşamada da biraz karıştırın ve yumurtaların pişmesini bekleyin. ve artık mükemmel Muğla usulü acı ot kavurması yemeğini sıcak sıcak servis yaparak yiyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:08:27

Muğla Usulü Acı Ot Kavurması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Muğla Usulü Acı Ot Kavurması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017