yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ordu Usulü Hamsi Pilavı


Ordu usulü Hamsi Pilavı, Ordu yöresinin eşsiz bir lezzeti olan bir yemek türüdür. Bu yemek herkesin beğendiği ve sadece bu yörede değil burun kültürlere yayılmış olan yemek tarifidir. Gerçekten de hamsi balığının ayrı bir lezzeti ve bu yörede Yapılışında ayrı bir lezzet oluşturmaktadır. Bu makalemizde sizlere ordu usulü Hamsi Pilavı nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu hususlarda tarif oluşturacağız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

ordu usulü Hamsi Pilavı Tarifi

Kullanılan Malzemeler:
  • 1 kilo olacak kadar hamsi balığı
  • 3 adet orta boy kuri soğan (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım deste maydanoz
  • 1,5 su bardağı sıcak su ( pilav için )
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
ordu usulü Hamsi Pilavı Hazırlanışı:

Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenerek tekrardan yıkanır.

Ordu Usulü Hamsi Pilavı

Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu ilave edilir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmeyecektir. En az 15 dakika suda bekletilmeli. Kuş üzümleri bir kaseye alınarak ılık suda bekletilmelidir. Pirinçler yıkanarak sıcak suda tuz eklenerek bekletilir. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Soğanlar da eklenerek kavrulur. Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilmelidir. Yıkanan kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tavaya ilave edilir. Karabiberi, yeni baharı, tuzu eklenir. Pirinçler de eklenerek suyu da ilave edilip  kısık ateşte pişirilir. Hamsiler piştiğinde maydanoz eklenir biraz karıştırılır. Bor cam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler bor cam icertain dizilir. İç harcı ilave edilir yine hamsi dizilir. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirilir. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 30 dakika kızarana kadar pişirilir. Ordu yöresine ait bu pilav afiyetle yenilmesi için servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:16:40

Ordu Usulü Hamsi Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ordu Usulü Hamsi Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017