yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Ordu Usulü Sakarca Kayganası

Ordu Usulü Sakarca Kayganası, Sakarca ordu ve civarında yetişen nohuttan biraz daha büyük soğanı olan üst kısımları ise yeşillikli olan yabani bir bitkiye denilmektedir. Bir nevi yeşil sarımsağa benzemektedir. Daha çok ordu yöresinin hemen hemen her tarlasında her bahçesinde ilkbahar ve sonbaharda olmaktadır. Oldukça kolay ve pratik olan bu yemek her bayanın tercihi olmaktadır. Hem zaman tasarrufu hemde acil bir yemek yapmak isteyen bayanlar daha çok tercih etmektedir. Ayrıca oldukça vitaminli olan bu yemek her damak tadına uygun ve her yaş grubu kişilerin tüketebileceği bir yemek olmaktadır. Ordunun meşhur ve kendine özgü bir yemeği olan sakarca kayganası sadece orduya özel olmaktadır ve bunun dışında başka bölgelerde yapıldığı hiç görülmemekte de diyebiliriz. Lezzetli olan bu yemeğin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Ordu usulü sakarca kayganası tarifi:

Malzemeler:

  • Üç bağ sakarca
  • Bir yumurta
  • Dört yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz
Hazırlanışı: İlk olarak öncelikle sakarcaları iyice ve güzel bir şekilde temizlemek ile işe başlayalım.
Ordu Usulü Sakarca Kayganası

. Derin bir kabın içerisine sıcak su koyalım ve sakarcaların soğanları yumuşayana kadar haşlayalım. Bu durum tamamlandıktan sonra suyunu iyice süzelim ve ince ince doğrayalım. Daha sonra mısır ununu, bir yumurtayı ve tuzunu da ekleyerek karıştıralım. Tavaya sıvı yağı koyup eritelim ve yaptığımız karışımın altını üstüne iyice kızartalım. Daha sonra kızaran sakarca kayganaları sıcak sıcak servis edelim. Orduya ait bu yemek pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanmış olur. 

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2015 14:55:47

Ordu Usulü Sakarca Kayganası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ordu Usulü Sakarca Kayganası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018