yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Rize Usulü Çırıhta

Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüketirler. Yani neredeyse her çay saatinde tüketilir. Gerçekten de harika eşsiz bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere Rize Usulü çırıhta tarifi içeriğinde kullanılan malzemelerin listesini, bu tatlının nasıl yapıldığını tarif olarak belirteceğiz. Yapılışı oldukça kolaydır. Herkes kolaylıkla yapabilir. Tarifimiz 4-6 kişilik oluşturulacak olan bir tariftir. Hazırlama süresi yaklaşık olarak 20 dakika olacaktır. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. 

Rize Usulü Çırıhta Yapılışında Kullanılan Malzemeler:

  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı erimiş sana margarin
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı şeker

    Rize Usulü Çırıhta Hazırlanışı

    Karıştırma kabının içerisine su, tuz, oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve kabartma tozunu ilave ederek iyice eriyene kadar karıştıralım.

    Rize Usulü Çırıhta

    Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Krep hamurunda biraz daha yoğun bir hamur elde edeceğiz. Tavaya sıvı yağı koyup iyice ısınmasını bekleyelim. Kızgın yağın içerisine kaşık yardımıyla hamur alınarak yavaş yavaş akıtılır. İki tarafı da iyice kızartılır. Daha sonra kızaran tatlılar servis tabağına dizilir ve aralarına şeker serpilir. Bu tatlının yapılışında püf nokta ise şekeri cırıhtalar sıcakken serpilmesi olacaktır.

    Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 10:36:43

    Rize Usulü Çırıhta Yorumları
    İsminiz 
    Yorumunuz 
    Güvenlik 
     Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
       

    Yorum Yapılmış "Rize Usulü Çırıhta"


    İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

    Adana Kebabı

    Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

    Isparta Usulü Taseti

    Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

    Çankırı Usulü Mantarlı

    Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

    Gaziantep Usulü Antep Kebabı

    Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

    Hakkari Usulü Doleme

    Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

    Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

    Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

    Kayseri Usulü Mantı

    Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

    Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

    Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

    Denizli Usulü Patlıcan Çentme

    Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de ye...

    Bursa Usulü Etli Kereviz

    Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...













    Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

    yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

    Mayıs - 2018