yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Rize Usulü Çırıhta

Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüketirler. Yani neredeyse her çay saatinde tüketilir. Gerçekten de harika eşsiz bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere Rize Usulü çırıhta tarifi içeriğinde kullanılan malzemelerin listesini, bu tatlının nasıl yapıldığını tarif olarak belirteceğiz. Yapılışı oldukça kolaydır. Herkes kolaylıkla yapabilir. Tarifimiz 4-6 kişilik oluşturulacak olan bir tariftir. Hazırlama süresi yaklaşık olarak 20 dakika olacaktır. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. 

Rize Usulü Çırıhta Yapılışında Kullanılan Malzemeler:

  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı erimiş sana margarin
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı şeker

    Rize Usulü Çırıhta Hazırlanışı

    Karıştırma kabının içerisine su, tuz, oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve kabartma tozunu ilave ederek iyice eriyene kadar karıştıralım.

    Rize Usulü Çırıhta

    Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Krep hamurunda biraz daha yoğun bir hamur elde edeceğiz. Tavaya sıvı yağı koyup iyice ısınmasını bekleyelim. Kızgın yağın içerisine kaşık yardımıyla hamur alınarak yavaş yavaş akıtılır. İki tarafı da iyice kızartılır. Daha sonra kızaran tatlılar servis tabağına dizilir ve aralarına şeker serpilir. Bu tatlının yapılışında püf nokta ise şekeri cırıhtalar sıcakken serpilmesi olacaktır.

    Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 10:36:43

    Rize Usulü Çırıhta Yorumları
    İsminiz 
    Yorumunuz 
    Güvenlik 
     Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
       

    Yorum Yapılmış "Rize Usulü Çırıhta"


    İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

    Denizli Usulü Bediren

    Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

    Bursa Usulü Etli Kereviz

    Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

    Adana Kebabı

    Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

    Hakkari Usulü Doleme

    Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

    Çankırı Usulü Mantarlı

    Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

    Isparta Usulü Taseti

    Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

    Balıkesir Usulü Çalkama

    Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

    Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

    Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

    Çanakkale Usulü Tumbi

    Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

    Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

    Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...













    Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

    yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

    Ekim - 2017