yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi

Şanlı Urfa Usulu Aya Köftesi, hazırlaması son derece kolay ve çok lezzetli bir köfte çeşididir. Urfa ve güney doğunun diğer illerinde çok sevilerek tüketilir. Denenmiştir. En özel davetlerinizde ve akşam yemeklerinizde gönül rahatlığı ile hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin...

Şanlı Urfa Usulü Aya Köftesi Malzemeler:
  • 250 gram satırla dövülmüş dana et
  • 2 çorba kasesi köftelik dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kasesi Urfa isodu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı tarçın
Kızartmak İçin:
  • Yeteri kadar sıvı yağ
Şanlı Urfa Usulü Aya Köftesi Hazırlanışı:

Öncelikle geniş bir karıştırma kabının içerisine bulgur, isot, tuz, tarçın, dövülmüş et ile kıyma ve karabiber alınır ve yoğurmaya başlanır.
Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi

Daha sonra azar azar su ilave edilerek kıvamlı bir hala getirilir. Ardından 2 çorba kaşığı unu ilave edip bir süre daha yoğurulur. Köfte istenilen kıvama geldikten sonra, harç tepsinin bir kenarına yığılır. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Daha sonra elimiz ile bastırarak inceltilir.  Bu şekilde bütün köfte harcına şekil verdikten sonra, mümkün ise teflon bir tavaya sıvı yağ atılıp bir miktar kızdırılır. Eğer yağ yeterli kızgınlığa ulaşmaz ise, köfteler içerisine çok fazla yağ çeker bu yüzden iyi ayarlamak gerekir. Daha sonra köfteler bu yağda pembeleşinceye kadar altı üstü çevrilerek kızartılır. Afiyet olsun...

Not: Köfteyi kızartırken köfteleri kızgın yağa atın, fakat pişirirken ocağın altını orta dereceye getirin. yüksek ateşte çok çabuk yanacaktır. yavaş yavaş ve çevirerek pişirin.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:11:27

Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017