yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sivas Usulü Divriği Pilavı

Sivas usulü Divriği pilavı, Sivas Divriği yöresine ait lezzetli pilav tariflerinden biridir. İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır ana yemek olarak tüketilir yanına yapılan bir çorba ile akşam yemeği olarak tüketilebilir yanına ek bir yemek yapmaya ihtiyaç kalmaz 

Sivas usulü Divriği pilavı yapımı için gerekli malzemeler
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı pirinç 
  • Bir su bardağı et suyu
  • Yüz gram kuzu eti
  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Bir su bardağı badem içi 
  • Bir çay kaşığı limon suyu
  • Bir su bardağı kuş üzümü
  • Bir adet soğan 
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Sivas usulü Divriği pilavı yapılışı, pilav yapımı için öncelikle bir
Sivas Usulü Divriği Pilavı

su bardağı pirinç bir kaba alınır üzerine bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulup yarım saat bekletilir yarım saat sonra iyice yıkanıp süzülür üzümlerde yıkanır ve suda on beş dakika bekletilir kuzu eti küp küp doğranır ve üzerini geçecek kadar su konulur ve haşlanır bir kenara alınır pilav yapılacak olan tencere çıkarılır ve içerisine iki yemek kaşığı kadar tereyağı konulur ve bademler eklenip ocağa alınır ve ocağın altı açılıp kavrulmaya başlanır ardından soğan soyulur ve ince ince doğranıp tencereye ilave edilir soğanlar kavrulunca pirinç tere yağı haşlanmış et kuş üzümü karabiber ve tuz eklenir beş dakika kadar kavrulur ardından bir su bardağı et suyu eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir suyunu çekince altı kapatılır ve on dakika dinlendirilip servis edilir

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:16:14

Sivas Usulü Divriği Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sivas Usulü Divriği Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017