yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sitemizde Yeralan Tüm Sayfalar

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki...

Hatay Usulü Arap Tava

Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 olsun hemen duzenlıyorum hatay usulü Arap TavaBu yemek Hatay’da pratik ola...

Hatay Usulü Biberli Ekmek

Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk k...

Hatay Usulü Belen Tava

Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava y...

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir...

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakı...

Hatay Usulü Kolay Muhammara

Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğüt...

Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası

Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir...

Kilis Usulü Oruk Kebabı

Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi k...

Niğde Usulü Söğürme

Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık...

Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe

Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden  de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti...

Karaman Usulü Et Tarhanası

Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemelerin de yemeğe katmış olduğu ayrı bir lezzet keres...

Rize Usulü Çırıhta

Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü...

Mardin Usulü Maldum

Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenl...

Ordu Usulü Pancar Diblesi

Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan  taze fasulyeleri pirinçle pişirerek yapılan bir yemek tir. Daha çok Ordu yöresinde ve çevres...

Kars Usulü Hangel Yemeği

Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri ve boş mantısı yani hangel yemeği ile meşhurdur. Hengel, hingel veya han...

Ankara Usulü Beypazarı Güveci

Ankara usulü Beypazarı güveci, Anadolu, binlerce yıldır içinde çoğu devlet barındırmış ve her devletten bize tarihi zenginlikler kalmıştır. Mutfak kültürü de o denli çok çeşitlidir. Atalarımızdan bize kalan yemek kültürü yöresel y...

Konya Usulü Zerde Tatlısı

 Konya Usulü Zerde Tatlısı, Zerde Konya düğünlerinde ikram edilen ara tatlı olarak bilinir. Ara tatlısı diyoruz  çünkü ana tatlısı irmik helvası da ondan. Zerde pilavla beraber ikram edilir etrafında çember oluşturulup aynı kaptan...

Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı

Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı, Konya'nın meşhur tatlılarından biri olan galle tatlısı hemen hemen her evde yapılmakta olan ve her bayanın yapabileceği kolaylıkta olmaktadır. Bizim yöremizde her ne kadar yapılmasa da Konyalı arka...

Bingöl Usulü Keldoş Yemeği

Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre yemeklerine dayanan Bingöl mutfaklarında yemeklerin bir çoğu bulgur, ayran, sü...

Isparta Usulü Nokul

Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın meşhur lezzetlerinden birisi de nokuldur.Isparta Usulü Nokulun Malzemeleri5 bar...

Adana Usulü Süllüm

Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısır, patatesli köfte, mercimekli köfte gibi yiyeceklerin yanında yapılan le...

Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı

Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı, Erzincan yöresinde oldukça fazla yemek çeşitleri vardır. Doğu yöresi kebaplar ve acılı yemekleri ile ünlüdür. Doğu yemeklerinin oldukça zor ve zahmetli yemekleri dışında çok pratik ve oldukça lezzetl...

Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı

Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı, Şire pekmezle yapılmakta olan bir tatlı türü olmaktadır.  ilk olarak tut sıkılarak pekmez yapılıp daha sonra şire yapılarak tatlısı yapılmaktadır. Bu şire tatlısı oldukça vitamin deposu olan özellikl...

Adana Usulü Mercimekli Sıkma

Adana Usulü Mercimekli Sıkma, az zahmet ile kısa sürede yapabileceğiniz, muhteşem bir tariftir. Mercimek ve bulgur içerdiği için bol lif kaynağıdır ve bir insanın gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi tek başına karşılayacak özellikte v...

Edirne Usulü Ciğer Sarma

Edirne usulü ciğer sarması, Trakya mutfağının en güzel yemeklerindendir.Eski zamanlarda hıdrellez zamanlarında yapılırdı.Eskiden insanlar gösteriş yapmak ve varlıklı olduklarını göstermek için ciğer sarması yapar ve komşularına da...

Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası

Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası; Bu salatayı seneler önce Denizli’de bir lokantada yemiştim.Garsona, güzel bir tadı var ismi nedir bunun, diye sormuştum. O da isminin Bostana olduğunu ve Urfa bölgesinde bilinen bir salata çeşiti...

Kars Usulü Hörre Çorbası

Kars usulu hörre çorbası, özellikle kışın tüketilen çorbalar arasında olduğu için Kars yöresinde en iyi yapılan çorbalar arasında yer almaktadır. Karsın oldukça sert geçen soğukları insanların bu çorbayı tüketmelerine neden olarak...

Hatay Usulü Babagannuş

Hatay Usulü Babagannuş,  yöresel olarak ismi değişen babagannuş Akdeniz yöresine ait özellikle Hatay, Adana, Gaziantep, Mersin gibi şehirlerimiz de yapılan bir salata yemeğidir. Bir diğer adı abagannuştur. Yapılışı da tıpkı ismi g...

Adana Usulü İçli Köfte

Adana usulü içli köfte gibi bazı yemekler vardır; Özeldir, ünü yöresel anlamdan uzaklaşıp bütün ülkeye yayılmıştır. İçli köfte bu yemeklerden biridir. Onun lezzetini tatmak amaçlı illaki bir yöresel yemek sunan bir restorana gitme...

Konya Usulü Tirit

Konya usulü tirit, Tirit, ülkemizde yenilen yerlerde çok beğenilen ve sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Tirit yemeği yöreden yöreye çok farklılık göstermektedir. Hatta aynı yörede bile farklı türlerde de olabilmektedir. Konya y...

Kastamonu Usulü Banduma

Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit  olarak bilinmekle birlikte  Kastamonu'da banduma  olarak isim verilen  çok özel bir tarif.Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır.Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez le...

Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok sevilir ve her yöreye göre farklı bir şekilde yapılabilir. Fakat güveç de...

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı, Hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ilinin küçük bir ilçesidir.  Diğer bir adıyla da Lorlu Güllaç olarak bil...

Hatay Usulü Tava Katmeri

Hatay Usulü Tava Katmeri, Katmer günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu bir yemek türüdür. Genellikle Hatay lezzeti olan katmer günümüzde her şehire yayılarak yapılmaktadır. Tava katmeri genellikle sabah kahvaltılarında,...

Giresun Usulü Fasulye Kavurması

Giresun Usulü Fasulye Kavurması, Giresun yöresine ait bir çok farklı tatlar ve farklı tarifeler bulunmaktadır. Fasulye yemeği her yörede farklı şekilde tarife uygun yapılır ve genelde de sulu olarak tarife göre pişirilmesi tercih...

Şanlıurfa Usulü Aya Köftesi

Şanlı Urfa Usulu Aya Köftesi, hazırlaması son derece kolay ve çok lezzetli bir köfte çeşididir. Urfa ve güney doğunun diğer illerinde çok sevilerek tüketilir. Denenmiştir. En özel davetlerinizde ve akşam yemeklerinizde gönül rahat...

Erzincan Usulü Sırın

Erzincan Usulü Sırın, kolay yapılan aperatif bir yemek tarifi olarak bilinmektedir. Bu yemek bütçeye de uygun olarak bütçeyi sarsmaz. Yapılışında kullanılan malzemeler pekmez, un ve yağdır. Tereyağı kullanılması bu yemeğe ayrı bir...

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; Adıyaman usulü patlıcan köfte, ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mut...

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı, Gaziantep yöresi acılı, salçalı ve etli, sarımsaklı yemekleri ile çok meşhur olması dışında hamamları da oldukça ilgi ceken yöresel özelliklerindendir. Gaziantep yöresinde salçalı ve sarıms...

Hatay Usulü Tepsi Kebabı

Hatay usulü tepsi kebabı, Hatay yöresine ait bu kebap, hem çok pratik hemde çok lezzetlidir. Özellikle çocuklarında yemesi çok kolay olduğu için annelerin vazgeçilmez yemeğidir.Malzemeler:Bir adet orta boy soğanYarım kilo kuzu kıy...

Çorum Usulü İskilip Dolması

Çorum Usulü İskilip Dolması, İskilip dolması çoruma özel olup çorum ile meşhur olmaktadır. Örneğin Malatya analı kızlı dolması ile meşhur olduğu gibi Çorumunda iskilip dolması meşhurdur. 7 sinden 70 ne herkesin yiyebileceği ve dam...

Sivas Usulü Divriği Pilavı

Sivas usulü Divriği pilavı, Sivas Divriği yöresine ait lezzetli pilav tariflerinden biridir. İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır ana yemek olarak tüketilir yanına yapılan bir çorba...

Ordu Usulü Sakarca Kayganası

Ordu Usulü Sakarca Kayganası, Sakarca ordu ve civarında yetişen nohuttan biraz daha büyük soğanı olan üst kısımları ise yeşillikli olan yabani bir bitkiye denilmektedir. Bir nevi yeşil sarımsağa benzemektedir. Daha çok ordu yöresi...

Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi

Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi, Uşgun günümüzde hemen hemen herkesin boş bir şekilde yemiş olduğu bir bitki türü olmaktadır. Doğa her zaman insanlar için besin kaynağı olmaktadır. Sonsuz bir şifa deposu olan ve aynı zamanda  b...

Mardin Usulü Fikriye

Mardin usulü fikriye, Her yörenin kendine özgü geleneksel yemekleri bulunmaktadır. Fikriye yemeği genelde bazı yerlerde yapılsa da Mardin usulü yemeğin daha lezzetli olduğu söylenmektedir. Biraz masraflı olsa da protein deposu ola...

Bursa Usulü Kemal Paşa Tatlısı

Bursa Usulü Kemalpaşa Tatlısı; İsmini Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı, ilçede günümüzde halen günlük ve taze bir şekilde peynir katılarak imal ediliyor. Raf ömrünün kısalığı sebebiyle günümüzde peynir...

Muğla Usulü Acı Ot Kavurması

Muğla usulü acı ot kavurması, adından da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Muğla'ya has bir yemektir. Fakat mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile birçok ilimize yayılarak insanların sevdiği yiyecekler arasında üst sıralarda yer alan bu...

Isparta Usulü Kabune

Isparta usulü kabune, Her yörenin kendine ait, o yöreyle özdeşleşmiş yemekler vardır. Bu yemeklerden bir tanesi de kabune yemeğidir. Kabune yemeği Ispartalıların sevdiği  ve beğendiği en özel yemektir. En özeldir diyoruz çünkü kab...

Uşak Usulü Ciğer Sarma

Uşak usulü Ciğer Sarma, herkesin beğenerek yediği adından da anlaşılacağı gibi Uşak iline ait olan bu yörede benimsenen bir yemek olarak bilinir. Ciğer sarma gerçekten de ayrı bir tat oluşturan eşsiz bir lezzet sahip olmaktadır. A...

Kahramanmaraş Usulü Patlıcanlı Ekşili Çorba

Kahramanmaraş usulü patlıcanlı  ekşili çorba,  yöresel bir tarif olmasına rağmen sair illerde de sevilerek tüketilen bir çorbadır. Özellikle yöresel lezzetler arayanların kolayca yapabileceği bir tarif olan ekşili çorbanın aslı ta...

Konya Usulü Bamya Tarifi

Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği çok lezzetli olur ve oldukça faydalıdır. Yapımı da çok zor olmayan tarifler...

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası

Niğde Usulü Göğ Domates Musakkası, Niğde'nin en sevilen yemeklerinden biri olup hemen hemen her evde pişmektedir. Özellikle niğdenin yerli ailelerinin oldukça lezzetli yaptığı bu yemek hem özel günlerde yapılıp hem de ailece olund...

Yozgat Usulü Testi Kebabı

Yozgat usulü testi kebabı, Yozgat da yapılan ve sevilerek yenilen eşsiz lezzetlerden biridir testi de sunumu yapılır ve sunum açısından oldukça şık görülür yapımı çok zor olmayan tariflerden biridir Yozgat da testi kebabı yemeyen...

Isparta Usulü Bakla Boranisi

Isparta usulü bakla boranisi, bir Akdeniz ili olan  Isparta yöresinde sevilerek yapılan bir yemek türüdür.Günlük hayatta zeytinyağlı ara sıcak olarak misafirlere sunulur. Bakla boranisi taze bakla kullanılarak yapılır.Şimdi sizler...

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü  etli samsak tavası, Bu yemek Gümüşhane yöresine aittir.Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıd...

Denizli Usulü Cerpleme

Denizli Usulü Cerpleme, Denizli geleneksel yemek kültürü içerisinde  yer alan bu yemeğin tarifi oluşturulurken tavuk ve un kullanacağız. Cerpleme çorba gibi olduğu düşünülebilir fakat çorba değildir. Tavuk önce kızartılır daha son...

Ordu Usulü Hamsi Pilavı

Ordu usulü Hamsi Pilavı, Ordu yöresinin eşsiz bir lezzeti olan bir yemek türüdür. Bu yemek herkesin beğendiği ve sadece bu yörede değil burun kültürlere yayılmış olan yemek tarifidir. Gerçekten de hamsi balığının ayrı bir lezzeti...

Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası

Afyon Usulü Sakala Çarpan Çorbası, Bu çorbanın özel bir hikayesi vardır. Yaşlı ve tek başına yaşayan bir dedeye komşusu bir tas çorba götür. Dede çorbayı kaşık yerine tasla içmeyi tercih eder ve çorbanın icinde bulunan erişteler d...

Aksaray Usulü Çiğleme

Aksaray Usulü Çiğleme, Çiğleme, Aksaray yöresine has olan yiyecekleri arasında olmaktadır. Bu yiyecek sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Aksaray usulü çiğleme yapılışı oldukça kolaydır. Bir tatlı çeşidi olarak belirtilebilir...

Denizli Usulü Patlıcan Çentme

Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de ye...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanak...

Trabzon Usulü Tomara Kayganası

Trabzon usulu tomara kayganası karadeniz bölgesinde sevilerek yapılan bir yemektir. Trabzon usulü trabzon kayganası karadeniz yöresinde sabah kahvaltılarında yapılan pratik ve lezzetli bir yemek çeşididir. Şimdi birlikte trabzo...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şan...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...














Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017