yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Uşak Usulü Ciğer Sarma

Uşak usulü Ciğer Sarma, herkesin beğenerek yediği adından da anlaşılacağı gibi Uşak iline ait olan bu yörede benimsenen bir yemek olarak bilinir. Ciğer sarma gerçekten de ayrı bir tat oluşturan eşsiz bir lezzet sahip olmaktadır. Ana yemek olarak tüketilen ciger sarma içeriğinde kullanılan malzemelerin, baharatların etkisiyle daha lezzetli olmaktadır. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Uşak usulü Ciğer Sarma Tarifi Kullanılan Malzemeler:
  • 2 adet zar şeklinde doğranmış olan kuzu ciğeri 
  • 2 adet yumurta 
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç 
  • 3 adet orta boy kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber 
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı 
  • 2 bardak sıcak su
Üzeri için ise; 
Koyun karın zarı kuzu gömleği yağı da kullanılabilir.
2 adet yumurta sarısı 

Hazırlanışı:
İlk olarak baldo pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Kuş üzümlerini de suda bekletin. Doğranmış kuzu ciğerini yıkayarak iyice suyunu süzün. Zeytinyağını ve ciğeri pilav tenceresine koyarak birkaç dakika kavurun.
Uşak Usulü Ciğer Sarma

Üzerine ince ince gibi doğranmış olan soğanları ilave edin ve karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Üzerine yıkan ve iyice süzülmüş olan pirinci ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yumurtayı da ilave ederek karıştırın. Tuzu, karabiberi, kuş üzümünü ve çam fıstıklarını ilave ederek 2 bardak sıcak suyu da ilave edin. Kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ppirinçler azıcık diri kalmalı. Koyun karın zarını veya kuzu gömleğini güzelce yıkayın. Yumuşaması için ılık suda bir müddet bekletin. Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölmek gerekir. Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içerisine kenarlarından taşacak şekilde yaymak gerek. Üzerine cam kabı dolduracak şekilde ciğerli pilav ekleyin. Kenarlarından sarkan kuzu gömleğiyle pilavın üzerini kapatarak iyice bastırın, içi pilav dolu olankuzu gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirmek gerek. Kalan kuzu gömleği de aynı şekilde doldurarak tepsiye yerleştirin. Üstüne de çırpılmış olan yumurta sarısı sürerek, önceden 180 dereceye ayarlamak fırında en az 30 dakika pişirerek çıkarın. Sıcak sıcak servise sunulması gerekir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:18:05

Uşak Usulü Ciğer Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Uşak Usulü Ciğer Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017