yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası

Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası; Bu salatayı seneler önce Denizli’de bir lokantada yemiştim.Garsona, güzel bir tadı var ismi nedir bunun, diye sormuştum. O da isminin Bostana olduğunu ve Urfa bölgesinde bilinen bir salata çeşiti olduğunu söylemişti. Hemen tarifini aldım. O günden beri kendim yaparım. Mangalda pişen etle beraber güzel bir uyum sağlıyor. Salataların genel özelliği insanda ferahlık oluşturması ve iştah açmasıdır. Bostana salatası bu özelliğinin hakkını sonuna kadar hak etmektedir. Benim için vazgeçilmezdir.Mutlaka denenmesi gerekmektedir eminim oldukça beğeneceksiniz. İsterseniz konuyu fazla uzatmadan tarife geçelim.

Malzemeler;
  • 4 adet kadar domates (Yaz domatesi olmalı ),
  • 1 adet kadar salatalık,
  • 2 adet kadar yeşil köy biberi,
  • 2 adet kadar taze soğan,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 adet kadar sarımsak,
  • Yarım limonun suyu,
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi ( Tam lezzet oluşturabilmek için hakiki nar ekşisi kullanmalıyız.
    Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası

    Hakiku nar ekşisini anlamak için, rengi koyu siyahtır ve tadı oldukça ekşidir ),
  • Kırmızı biber, sumak ve tuz( isteğe göre oranı ayarlanır ),
  • Kekik ( çok az ),
Bu güzel salatamızın yapılışını anlatalım;

Domateslerin kabukları soyulur ve mercimekten daha ufak olacak biçimde doğranır. Salatalık ta aynı biçimde doğranır. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Soğan, maydanoz ve biberlerin doğranma biçimi de aynıdır. Sarımsak rendelenir ve bütün hazırlanan malzemeler karıştırılır. Limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir. Öbür baharatlarda konularak iyice karıştırılır. Yarım çay bardağı su ilave edilerek az bir şey sulandırılır. Servis tabağına konularak masadaki yerine yerleştirilir.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:16:51

Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Denizli Usulü Patlıcan Çentme

Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de ye...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018