Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Adana Kebabı

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kaynağıdır "Zırh" adı verilen, iki elle kullanılan bir bıçakla kesilir. Satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidi. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran farkı ve en belirgin özelliği kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölgelerin yaylalarında yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki erkek koyundan elde edilen etle yapılır. Etin, yağı, siniri, damar ve zarları alınır. Ayıklanan et parçaları halinde bir gün dinlendirilir. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kırmızı pul biber, kuyruk yağı kullanılır. Adana Kebabının servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ile sunulur. Adana Kebabı dana eti ile yapılmaz. Çünkü güzel olmaz. Sadece kuzu etinden yapalım. Kuzu kuyruk yağı ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik minik küpler halinde doğranıp ekleyelim. Acı biber salçası da isteğe göre koyabilirsiniz. Bunların dışında hiçbir baharat konulmaz. Hazırlanan etler ıslatılan yassı ve uzun şişlere takılır. Bu esnada el, hafifçe ıslatılır, bastırılıp sıvazlayalım. Düzgün bir şekil verelim ve şişe yapıştıralım. Su sonra 1 saat kadar şişte dinlendirelim. Bu tarifi evde kolayca yaparak fırında pişirebiliriz.

Adana dışında pilav ile yapılan servisler, Adanalılar tarafından makbul karşılanmaz. Adana kebabı geleneksel bir lezzettir. Çocuklar içinde çok sağlıklıdır.

Adana kebabının malzemeleri

  • İki tane salçalık biber
  • Bir tatlı kaşığı silme tuz
  • Bir yemek kaşığı acı biber salçası
  • Kuzu kuyruk yağı (Etle birlikte kıyılır)
  • İsteğe göre bir çay kaşığı acı toz biber
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı kıyılmış maydanoz (Adana kebabına maydanoz katmayanlar var.)
  • Yassı şişler

Adana kebabı nasıl yapılır?


Adana kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe kömürü ateşinde pişirelim. Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengiye dönmesine kadar devam edelim. Pişirme sırasında şişleri sık sık çevire çevire pişirelim. Kebabın yağı pide ekmeklerine alalım. Çünkü bu işlem yapılmazsa yağ ataşe düşer ve düşerek alevlenir ve Adana kebabımızın kalitesinin bozulmasına neden olur ve lezzeti güzel olur.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 01:18:56
Adana Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Adana Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Adana Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır. Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. ...
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke ola...
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği çok lezzetli olur ve oldukça faydalıdır. Yapımı da çok zor olmayan tariflerden biridir.Konya us...
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanakkale usulü tumbinin ...
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şanlı Urfalı çiğ köftey...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunların başında baklava,...
Balıkesir Usulü Çalkama
Balıkesir Usulü Çalkama
Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yemeği tarifini verelim....
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.Güm...
Kayseri Usulü Mantı
Kayseri Usulü Mantı
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketilebilecek ve doyuruc...
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenleri büyüleyen bu yiy...
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası Ermenek yöresinde de sıkça yapılmaktadır. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemeler...

 

Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Balıkesir Usulü Çalkama
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Kayseri Usulü Mantı
Adana Kebabı
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Mardin Usulü Maldum
Karaman Usulü Et Tarhanası
Adana Usulü Süllüm
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Isparta Usulü Nokul
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Kars Usulü Hangel Yemeği
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Denizli Usulü Bediren
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Denizli Usulü Cerpleme
Adana Usulü İçli Köfte
Çorum Usulü İskilip Dolması
Hatay Usulü Arap Tava
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Edirne Usulü Ciğer Sarma
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Popüler İçerik
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde ...
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın...
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve ay...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı, Hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024