Bursa Usulü Etli Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Bursa Usulü Etli Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Bursa usulü etli kereviz, adından da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar, hayranlıklarını gizleyemeyerek geri dönmektedirler. İçerisindeki etin ağızda dağılması ve verdiği lezzet, bu yemeği tadanları oldukça etkilemektedir. Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeği, herkes tarafından kolayca yapılamayan bir yemektir. Yapılışı zor gibi görünse de, bu tarifimizle adım adım ilerleyerek bu muhteşem yemeği siz de aileniz veya misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Verilen malzemeleri doğru oranlarda kullanarak, Bursa'da yapılan etli kerevizden farksız bir lezzet elde edebilirsiniz.

Bursa Usulü Etli Kereviz Malzemeleri

  • Beş adet orta boy kereviz
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • İki büyük kuru soğan
  • Bir adet havuç
  • Bir kilogram patates
  • Üç adet orta boy sivri biber
  • Bir miktar sıvı yağ veya tereyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım limon veya bir yemek kaşığı limon suyu
  • Bir tatlı kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber
  • İki su bardağı et suyu
  • İki diş sarımsak (isteğe bağlı artırılabilir)
  • Birkaç dal maydanoz
  • Son olarak yüz gram rendelenmiş kaşar peyniri

Bursa Usulü Etli Kereviz Nasıl Yapılır?

Adım 1: İlk olarak, tüm yıkanabilen sebzelerinizi temiz bir şekilde yıkayın. Hijyen açısından bu adım çok önemlidir. Kerevizleri soyun ve ortadan ikiye bölün. İçlerini temiz bir şekilde oyun. Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suyun içerisine atabilirsiniz.

Adım 2: Kerevizlerin içinden çıkan parçaları küçük küçük doğrayın. Ardından havuçları ve patatesleri de temiz bir şekilde yıkayıp soyun ve aynı şekilde doğrayın. Ayrı kaplarda muhafaza edin.

Adım 3: Bu adımda kuşbaşı etlerinizi hazırlayın. Bir tavaya bir miktar yağ koyarak yağı iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra içine kuşbaşı etleri ekleyin ve kavurmaya başlayın. Etler suyunu bırakacak, ardından tekrar suyunu çekecektir. Bu aşamada havuç ve soğanları ilave ederek karıştırın ve kavurmaya devam edin.

Adım 4: Kavrulmaya devam eden et ve havuçların içine ince ince kıyılmış sarımsakları ilave edin. Domatesleri ve biberleri de ekledikten sonra bir süre karıştırın ve üzerine bir yemek kaşığı salça ekleyin. Tuzu ve iki bardak sıcak suyu ekleyerek pişirmeye devam edin.

Adım 5: Kerevizleri ve patatesleri kızartın. Tüm malzemeleri karıştırın ve maydanozu ekleyin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek afiyetle servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler:

Etli kereviz yemeğinde etin yumuşak olması çok önemlidir. Bu yüzden eti önceden marine ederek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, bu yemeği daha da zenginleştirmek için içerisine bezelye veya kereviz yaprakları da ekleyebilirsiniz. Etli kereviz, yanında pirinç pilavı ve yoğurt ile servis edildiğinde, lezzeti daha da artacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni