Hatay Usulü Babagannuş Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hatay Usulü Babagannuş Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Usulü Babagannuş, yöresel olarak ismi değişen babagannuş Akdeniz yöresine ait özellikle Hatay, Adana, Gaziantep, Mersin gibi şehirlerimiz de yapılan bir salata yemeğidir. Bir diğer adı abagannuştur. Yapılışı da tıpkı ismi gibi yöresel olarak değişiklik göstermektedir. Araplara özgü bir yemek olarak Türk mutfağına geçmiştir.

Hatay Usulü Babagannuş, gerekli malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 4 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Hatay Usulü Babagannuş Nasıl Yapılır?

Patlıcanların üzerine delik delerek, diğer malzemeleri de olduğu gibi zaman zaman çevirerek 200 derecede ısıtılmış fırında közleyin. Sebzeler yumuşayıp kabukları soyulacak kıvama geldiği zaman fırından çıkartın. Soğuyana kadar bekleyin, soğuduktan emin olduktan sonra sebzelerin kabuklarını soyun. Kabukları soyulan sebzeler, bir bıçak yardımı ile incecik doğrayın. İçerisine dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kayseri Usulü Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Usulü Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe Tarifi

Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe Tarifi