Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; Adıyaman usulü patlıcan köfte, ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke olarak çok şanslıyız. Türk mutfağı kültürünü oluşturan tatlar genel olarak Anadolu kültürüne bağlı olarak gerçekleşen yemeklerdir.
Ülkemizin 81 vilayetine özgü tatlar ve lezzetler mevcuttur. Adıyaman iline özgü olan lezzetli Adıyaman usulü patlıcan köfte de bu lezzetlerden biridir. Anadolunun başlıca kültürüne ev sahipliği yapan illerden biri olan Adıyaman iline özgü Adıyaman usulü patlıcan usulü köfte vermiş olduğu lezzet ile birlikte sağlık açısından da bir o kadar eşsiz bir yemek türüdür. Diğer hazırlanan köftelere oranla içeriğinde az miktarda yağ bulunması ile birlikte hem hafif hemde sağlıklı bir lezzettir. Anadolu da genel olarak ağız tatlarına çok önem vermektedirler. Şöyle ki hazırlayacağımız Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanırken evlerinde asla teflon tava vb. gibi malzemeler kullanılmamakta ve mahalle fırınlarında sebzeleri pişirmektedirler. Fakat metropollerde böyle bir imkan olmayacağından siz kendiniz teflon tavada hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı, bizde sizler için herkesin evde hazırlayabileceği şekilde Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışını açıklayacak olursak;

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte İçin Gerekli Malzemeler;
>
  • 5 adet patlıcan ( orta boy uzun )
  • Yarım kilo kadar dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (orta boy )
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz ( ölçütüne kendiniz karar verebilirsiniz )
  • Bir tutam pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Sosu İçin Gerekli Malzemeler;
  • 3 adet domates ( orta boy )
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak ( orta boy )
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Hazırlanışı; Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışı, ilk olarak patlıcanları fırında iyice közleyeniz. Ve közlediğiniz beş adet patlıcanı bir kenara alarak soğumasını sağlayın. Ardından genişçe bir kab alarak içine kıymanızı aktarın. Sonrasında kuru soğanı ince ince kıyımlayınız. Veya robota verebilirsiniz. Kıymanın bulunduğu kaba soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi aktarılarak iyice yoğurunuz. Ardından yoğurma işlemi bittikten sonra patlıcanların baş kısımı kalacak şekilde iyice soyunuz. ArdınDan yoğurduğunuz kıymayı 5 eşit parçaya bölünüz. Ve soyduğunuz patlıcanların dış kısımında boşluk kalmayacak şekilde iyice kaplayınız. Patlıcanların dış kısımlarını kıyma ile kapladıktan sonra tepsiye dizerek üstünden zeytin yağını gezdirerek fırına atınız. Fırında pişmesi sağlanana kadar sizde sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. İlk olarak birer tava alarak biberleri ince ince dilimledikten sonra tavada pişmesini sağlayın. Ardından tavaya dilimlediğiniz domatesleri ve dövmüş olduğunuz sarımsakları da atarak ve son olarak yağını ile tuzunu da atarak iyice kızarmasını sağlayın. Ardından fırında hazırlamış olduğunuz Adıyaman usulü patlıcan köftenizin üzerine sıcak sıcak dökerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte"
Denedim çok hafif kolay yapılan bir kebap
Betül . 13.08.2017
CEVAP YAZ
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki çiğ köftesi de son d...
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Arap Tava
Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 olsun hemen duzenlıyorum hatay usulü Arap TavaBu yemek Hatay’da pratik olarak yapılmasından do...
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak n...
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şid...
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir ekonomik bir salata...
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için A...
Niğde Usulü Söğürme
Niğde Usulü Söğürme
Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık göstermektedir. Bunl...
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğ...
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım ...
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakı...
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüket...
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve...
Devamını Oku
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Arap Tava
Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 ols...
Devamını Oku
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlay...
Devamını Oku
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'y...
Devamını Oku
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Ke...
Devamını Oku
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lez...
Devamını Oku
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuz...
Devamını Oku
Niğde Usulü Söğürme
Niğde Usulü Söğürme
Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır....
Devamını Oku
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmak...
Devamını Oku
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz...
Devamını Oku
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle k...
Devamını Oku
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan...
Devamını Oku
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin içeriğin...
Devamını Oku
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiye...
Devamını Oku
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri...
Devamını Oku
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısır...
Devamını Oku
Yöresel Yemekler
Yöresel Yemekler
Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginli...
Devamını Oku
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pir...
Devamını Oku
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre yeme...
Devamını Oku
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Ankara usulü Beypazarı güveci, Anadolu, binlerce yıldır içinde çoğu devlet barındırmış ve her devletten bize tarihi zenginlikler kalmıştır. Mutfak kü...
Devamını Oku

 

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Belen Tava
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Niğde Usulü Söğürme
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Rize Usulü Çırıhta
Karaman Usulü Et Tarhanası
Mardin Usulü Maldum
Kars Usulü Hangel Yemeği
Adana Usulü Süllüm
Yöresel Yemekler
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Isparta Usulü Nokul
Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Konya Usulü Zerde Tatlısı
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Konya Usulü Tirit
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı
Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Popüler İçerik
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin ...
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir ...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
Yöresel Yemekler
Yöresel Yemekler
Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir...
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulye...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Belen Tava
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yöresel Yemekler Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yöresel Yemekler Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018