Nevşehir Fırında Çömlek Eti Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Nevşehir Fırında Çömlek Eti Tarifi ve Malzemeleri

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehir'e özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup hem de damaklarda tadını bırakmaktadır. Nevşehirliler bu yemek ile kendilerini sevindirip hemen hemen her evde de pişmektedir. Çömleğin ayrı bir güzelliği olduğu ise bu şekilde ortaya çıkmaktadır. Bizler genellikle çömlek ile yemekler yapmış olmaktayız fakat fırında çömlek etini günümüzde çok deneyen ve bilen olmamaktadır. Bu yemek daha çok şehrine özgü bir yemek olmaktadır. Hem pratik hem de masrafsız olan bu yemeği Nevşehirli bayanlar oldukça çok tercih etmektedirler.

Nevşehir fırında çömlek eti tarifi malzemeler
  • 1,5 kilo kemikli kuzu eti
  • 6 adet soğan
  • 2 bardak un
  • 4 adet domates
  • 10 diş sarımsak
  • 200 gram sivri biber
  • Su
  • Karabiber
  • Tuz
Nevşehir Fırında Çömlek Eti Nasıl Yapılır?

İlk olarak un ve su ile başlayalım. Un ile suyu yoğurarak sert bir hamur elde edelim. Sarımsakları, biberleri ve soğanı ince ince kıyalım. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler şeklinde doğrayalım. Doğradığınız malzemelere, et, tuzu ve biberi katarak karıştıralım. Karışımı, kapaklı bir güveçte, yettiği kadar su koyarak bir taşım kaynatalım ve kaynattıktan sonra ateşten alalım. Bu arada fırını açalım ve ısıtmaya bırakalım. Hava sızmaması için güvecin kapağını hamur ile sıvayalım, 1 saatten biraz fazla önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra hamuru kırarak çıkaralım. Daha sonra sıcak şekilde ikram edelim.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kars Usulü Hangel Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kars Usulü Hangel Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yöresel Yemekler Tarifi ve Malzemeleri

Yöresel Yemekler Tarifi ve Malzemeleri