Aksaray Usulü Çiğleme Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Aksaray Usulü Çiğleme Tarifi ve Malzemeleri

Aksaray Usulü Çiğleme, Çiğleme, Aksaray yöresine has olan yiyecekleri arasında olmaktadır. Bu yiyecek sıcak olarak yenirse daha lezzetli olur. Aksaray usulü çiğleme yapılışı oldukça kolaydır. Bir tatlı çeşidi olarak belirtilebilir çünkü içerisinde kaymak kullanılacak. Herkesin severek yediği bu ayrı lezzet kişileri kendine hayran bırakır. Herkesin bu tadı tatması gerekir. Eğer çevrenizde Hataylı olan arkadaşınız varsa bu tarifi ona yaptırın. Göreceksiniz yediğinize pişman olmayacaksınız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Aksaray Usulü Çiğleme Yapılışında Kullanılan Malzemeleri
  • Yarım kilo kadar un
  • İki su bardağı su
  • 300 gram taze kaymak
  • Tuz
Aksaray Usulü Çiğleme Nasıl Yapılır?

Bu tarifin yapılışına ilk olarak önceden hazırlanan bir kap içerisine un alarak başlayalım. Daha sonra un üzerine su ilave ederek unu hamur haline getirelim. Un ve su karışımıyla hazırlanan hamuru dinlenmesi için 30 dakika kadar bekletelim. Daha sonra hazır olan hamurları küçük küçük beze alarak merdane yardımıyla küçük yuvarlak şekilde açalım. Açılan hamurların arasına bir kaşık kaymak sürülür. Hamur kapatılır. Hazır olan hamurlar kapatıldıktan sonra yanmaz tavada kısık ateşte çevrilerek iki tarafı da kızartılır. Kızaran hamurların üzerine tekrardan kaymak sürülür ve çayın yanına yakışabilecek harika bir yiyecek hazırlanmış olur. Çiğleme hazır durumdadır. Servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni