Denizli Usulü Patlıcan Çentme Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Denizli Usulü Patlıcan Çentme Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Patlıcan Çentme, Doğal güzellikleriyle ünü dünyaya duyulan Denizli bölgesi, turizmin göz bebeği olarak bilinir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Pamukkale adeta bir doğa harikasıdır. Bu güzel kente gelip de yemeklerinden tatmadan gitmek olur mu sizce? Tabi ki de hayır. Denizli doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin bir mutfağa da sahip olmakta. Bu makalemizde sizlere patlıcanla yapılan Denizli usulü patlıcan çentme tarifini oluşturacağız. Bu tarif herkesin lezzetle yemiş olduğu ve ayrı bir tadı olan eşsiz bir lezzettir. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım ve tarifin yapılışına başlayalım. Kolay gelsin hepinize.

Denizli Usulü Patlıcan Çentme Yapılışında Kullanılan Malzemeleri
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 7-8 dal taze maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Denizli Usulü Patlıcan Çentme Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarifimize sırasıyla 3 adet patlıcanı, 2 adet domatesi ve biberleri fırında iyice közleyerek başlayalım. Daha sonra közlenmiş olan sebzelerin hepsini bıçakla kabuklarını soyup iyice çentelim. Derin bir kabın içerisine alalım. Ardından sarımsaklarımızı da iyice havanda döverek közlenmiş olan sebzelerimize ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra hazırlamış olduğumuz bu karışımımızı servis tabağına güzelce alalım. Üzerine ise incecik kıyılan taze dal maydanozlarımızı her yerine gelecek şekilde elimizle serpelim. En son olarak ise üzerine zeytinyağını şekilde iyice gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servise hazır hale getirelim. Tarif servise sunulması için hazır durumdadır. Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni