Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki çiğ köftesi de son derece lezzetlidir. Şanlıurfa Etsiz çiğ köfte özellikle etli çiğ köfteye göre çok daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Fakat unutulmamalıdır ki Urfa'ya özgü olan bu çiğ köfte yapılış olarak oldukça zordur. Aslında bu çiğ köftenin yapılışındaki zorluk direk olarak kişinin kol gücüne dayanmaktadır. Çünkü kişilerin çiğ köfteyi yapabilmesi için oldukça yoğurması gerekmektedir. Yoğurma işlemi etli çiğ köfteye göre çok daha kolaydır ama yine de oldukça zordur. Bunun için Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte yapmak isterseniz bu duruma kendinizi hazırlayabilirsiniz. Şanlıurfa usulü çiğ köfte aslında diğer çiğ köftelere göre oldukça farklıdır. Bu nedenle bu çiğ köfteyi yiyen insanların damağında bu tat sürekli olarak kalmaktadır. Bu durumda Şanlıurfa çiğ köftesini yemek için oralara kadar gitmeniz gerekmemektedir. Bu çiğ köfteyi biraz zahmetli de olsa evde yaparak yiyebilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki çiğ köftenin Şanlıurfa usulü gibi lezzetli olabilmesi için malzemeleri orijinal olarak seçmeniz gerekmektedir. Şimdi malzemelerden bahsedelim.

Malzemeler:
  • İki su bardağı çiğ köftelik ince bulgur,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Dört diş sarımsak,
  • İki üç dal yeşil soğan,
  • Bir demet maydanoz,
  • Bir miktar karabiber, kimyon, karabiber, kekik ve nane,
  • Dört yemek kaşığı biber salçası,
  • İki adet orta boy domates,
  • Bir miktar tuz, pul biber ve kırmızı toz biber,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Öncelikle etsiz çiğ köfteyi yapmak için derin bir leğen bulmanız gerekmektedir.
Leğenin geniş olması bulgurun yoğurma sırasında dökülmesini engelleyecektir. Şimdi ince bulgurun hepsini leğen içerisine dökün ve çiğ köfte için ayrı bir kapta sos hazırlayalım. Sosumuz için ise her iki çeşit salçayı bir kap içerisinde karıştıralım ve üzerine tuz, karabiber, pul biber istenirse ketçap, isot, tarçın gibi malzemelerde eklenebilir. Bu eklentiler yapıldıktan sonra malzemeleri kıvam alana kadar iyice çırpın. İşte sos hazır.
Bu aşamada bulguru sıcak su ile ıslatalım ve bulgur sakı kıvamına gelene kadar bol bol yoğuralım. Bir süre bulgur ve su yoğurulduğu zaman suyu çekecektir ve yumuşayacaktır. Şimdi ise bir su içerisine et bulyon ekleyerek kaynamaya bırakalım. Bu sırada bizde boş durmadan hazırladığımız sosu bulgurun üzerine ekleyerek bol bol yoğuralım. Ne kadar sert yoğurulur ise lezzet o kadar artar. Son olarak çiğ köfteye yağ ve maydanoz ekleyerek yoğurmaya devam edin. Unutmayın ki isterseniz Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte yaparken nar ekşisi limon gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.. Afiyet olsun.

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte"
Arkadaşım Malzemelerin Çoğunu Kullanmadın Ayrıca Et Bulyon Kaynattın O Ne Olcaktı Şaka Gibi Yaa
Yeşim Yılmaz . 2018-01-21 / 4,5
CEVAP YAZ
Gardaş,allahına Gurban Olayım,kuru Soğanı Ne Yaptın? Yeşil Soğan,maydanozu Ne Yaptın?
Yaşar Yanar . 2017-11-16 / 4,5
CEVAP YAZ
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Arap Tava
Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 olsun hemen duzenlıyorum hatay usulü Arap TavaBu yemek Hatay’da pratik olarak yapılmasından do...
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak n...
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şid...
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir ekonomik bir salata...
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için A...
Niğde Usulü Söğürme
Niğde Usulü Söğürme
Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık göstermektedir. Bunl...
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğ...
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım ...
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakı...
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüket...
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemelerin de yemeğe katmış olduğu ayrı bir lezzet keresinde kendine hayran ...
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenleri büyüleyen...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri ve boş mantısı yani hangel yemeği ile meşhurdur. Hengel, hingel veya hangel de denile...
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısır, patatesli köfte, mercimekli köfte gibi yiyeceklerin yanında yapılan lezzetli bir sa...
Yöresel Yemekler
Yöresel Yemekler
Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir. Kültürel farklılık gösteren yörelerin damak zevkleri de farklıdır. Bir yörede...
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pirinçle pişirerek yapılan bir yemek tir. Daha çok Ordu yöresinde ve çevresinde yapılan ...
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre yemeklerine dayanan Bingöl mutfaklarında yemeklerin bir çoğu bulgur, ayran, süt, et, çök...
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Ankara usulü Beypazarı güveci, Anadolu, binlerce yıldır içinde çoğu devlet barındırmış ve her devletten bize tarihi zenginlikler kalmıştır. Mutfak kültürü de o denli çok çeşitlidir. Atalarımızdan bize kalan yemek kültürü yöresel yemek...
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası; Bu salatayı seneler önce Denizli’de bir lokantada yemiştim.Garsona, güzel bir tadı var ismi nedir bunun, diye sormuştum. O da isminin Bostana olduğunu ve Urfa bölgesinde bilinen bir salata çeşiti olduğunu...
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın meşhur lezzetlerinden birisi de nokuldur.Isparta Usulü Nokulun ...
Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı
Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı
Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı, Erzincan yöresinde oldukça fazla yemek çeşitleri vardır. Doğu yöresi kebaplar ve acılı yemekleri ile ünlüdür. Doğu yemeklerinin oldukça zor ve zahmetli yemekleri dışında çok pratik ve oldukça lezzetli yemekleri v...
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Adana Usulü Mercimekli Sıkma, az zahmet ile kısa sürede yapabileceğiniz, muhteşem bir tariftir. Mercimek ve bulgur içerdiği için bol lif kaynağıdır ve bir insanın gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi tek başına karşılayacak özellikte ve çok sağlıkl...
Konya Usulü Zerde Tatlısı
Konya Usulü Zerde Tatlısı
Konya Usulü Zerde Tatlısı, Zerde Konya düğünlerinde ikram edilen ara tatlı olarak bilinir. Ara tatlısı diyoruz çünkü ana tatlısı irmik helvası da ondan. Zerde pilavla beraber ikram edilir etrafında çember oluşturulup aynı kaptan yenen s...
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok sevilir ve her yöreye göre farklı bir şekilde yapılabilir. Fakat güveç de tepsi kebabı ...
Konya Usulü Tirit
Konya Usulü Tirit
Konya usulü tirit, Tirit, ülkemizde yenilen yerlerde çok beğenilen ve sevilerek yenilen bir yemek türüdür. Tirit yemeği yöreden yöreye çok farklılık göstermektedir. Hatta aynı yörede bile farklı türlerde de olabilmektedir. Konya yöremizde d...
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı, Konya'nın meşhur tatlılarından biri olan galle tatlısı hemen hemen her evde yapılmakta olan ve her bayanın yapabileceği kolaylıkta olmaktadır. Bizim yöremizde her ne kadar yapılmasa da Konyalı arkadaşlarımız sa...
Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı
Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı
Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı, Şire pekmezle yapılmakta olan bir tatlı türü olmaktadır. ilk olarak tut sıkılarak pekmez yapılıp daha sonra şire yapılarak tatlısı yapılmaktadır. Bu şire tatlısı oldukça vitamin deposu olan özellikle zayıf kişil...
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı, Hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ilinin küçük bir ilçesidir. Diğer bir adıyla da Lorlu Güllaç olarak bilinmektedir. Y...
Edirne Usulü Ciğer Sarma
Edirne Usulü Ciğer Sarma
Edirne usulü ciğer sarması, Trakya mutfağının en güzel yemeklerindendir.Eski zamanlarda hıdrellez zamanlarında yapılırdı.Eskiden insanlar gösteriş yapmak ve varlıklı olduklarını göstermek için ciğer sarması yapar ve komşularına ...
Kars Usulü Hörre Çorbası
Kars Usulü Hörre Çorbası
Kars usulu hörre çorbası, özellikle kışın tüketilen çorbalar arasında olduğu için Kars yöresinde en iyi yapılan çorbalar arasında yer almaktadır. Karsın oldukça sert geçen soğukları insanların bu çorbayı tüketmelerine neden olarak bu çorbay...
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif.Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır.Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden ...

 

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Belen Tava
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Niğde Usulü Söğürme
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Rize Usulü Çırıhta
Karaman Usulü Et Tarhanası
Mardin Usulü Maldum
Kars Usulü Hangel Yemeği
Adana Usulü Süllüm
Yöresel Yemekler
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Isparta Usulü Nokul
Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Konya Usulü Zerde Tatlısı
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Konya Usulü Tirit
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı
Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Popüler İçerik
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir ...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
Yöresel Yemekler
Yöresel Yemekler
Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir...
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulye...
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Belen Tava
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yöresel Yemekler Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yöresel Yemekler Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018