Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hatay Usulü Arap Tava

Hatay Usulü Arap Tava

Hatay usulü Arap Tava, bu yemek Hatay'da pratik olarak yapılmasından dolayı bilinen bir yemektir. Bu yemeyin her yörede farklı farklı yapılışları görülebilir. Bu yemeğin orijinal olanı güveçte kuzu kıymasıyla fırına sürülerek yapılan şeklidir. Fakat sizin fazla zamanınız olmazsa ocakta, hiç fırına atmadan kavurarak da pişirilir. Bu makalemizde sizinle bu yemeğin hem fırında yapılanını hem de kavrularak yapılan tarifini paylaşacağım. Hatay usulü Arap tava en belirgin özelliği acı olmasıdır. Acıyı seviyorsanız eğer acısını bol olarak kullanabilirsiniz veya yeşil sivri biberi tercih edebilirsiniz.

Hatay Usulü Arap Tava malzemeleri

  • 350 gram orta yağlı kıyma (Tercihen koyun kıyması veya dana etinin kaburgasından hazırlanan kıyma daha lezzetli olacaktır)
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 5 kaşık tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Tuz

Kavrularak Hazırlanan Hatay Usulü Arap Tava Nasıl Yapılır?


Yemeğin yapılacağı tavanın içerisine sıvı yağı ekleyerek içerisine kıymamızı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım. Kıyma suyunu salata suyunu geri çekinceye dek kavurma işlemine devam edelim. Tabi ki ara sıra karıştırmaya devam edelim. Karıştırarak kıymayı bütünce kalmasını da önlemiş olalım. 2 adet büyük boy soğanımızın kabuklarını soyalım ve doğrama tahtasında yemeklik doğrayalım, doğrarken çok ince doğramamaya dikkat edelim. Soğanları kavrulan kıymanın içerisine atalım ve kavurmaya devam edelim. Sarımsağı da ince ince doğrayalım onu da kıymanın içine ilave edelim. Sivri biberleri de aynı şekilde yemeklik olarak doğrayıp tavamıza ilave edelim. Ara sıra karıştıralım, biber ve soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Bir buçuk yemek kaşığı domates salçasını ve yarım 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyerek salçalar kayboluncaya kadar iyice ezelim ve karıştırmaya devam edelim. Eğer kullanılan yağ az okursa yağ ilave edebilirsiniz. Tuzu ve baharatları da bir çay kaşığı olacak şekilde ekleyerek karıştırıyoruz. En son domatesleri küp-küp doğrayarak tavamızın içine ilave edelim. Domatesler iyice yumuşayıncaya dek kavurmaya devam edelim ve ara sıra karıştıralım. Domatesler de yumuşayıp kıvama gelince tavamız hazır duruma gelir. İsteğe bağlı olarak üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.

Fırına Sürülerek Hazırlanan Hatay Usulü Arap Tava Nasıl Yapılır?


Kıyma kavruluncaya dek yukarıdaki işlemlerin aynısını uygulayalım ve kullanılan malzemeler de aynı. Yukarıda belirtilen malzeme listesindeki kadar salçayı ekleyerek kıymanın içerisinde kayboluncaya dek iyice ezelim. 5 dakika kadar karıştırıp ocaktan alalım. Kavrulan kıymayı ısıya dayanıklı bir tepsiye alalım. Bütün malzemeleri doğrayalım kıymanın üzerine ilave edelim. Baharatları ve tuzu da aynı miktarda ilave ederek karıştıralım. 180 derecelik fırına sürelim soğan ve biberler yumuşayıncaya kadar fırında pişirelim. Eğer çok suyunu çekerse bir çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz. Fırında hazırlanırken domates sayısını arttırabilirsiniz. Fırında pişirirken ara sıra karıştıralım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:11:04
Hatay Usulü Arap Tava ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hatay Usulü Arap Tava Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Arap Tava"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma
Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır. Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. ...
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke ola...
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya Usulü Bamya Tarifi
Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği çok lezzetli olur ve oldukça faydalıdır. Yapımı da çok zor olmayan tariflerden biridir.Konya us...
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale Usulü Tumbi
Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetlidir.Çanakkale usulü tumbinin ...
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. Fakat çiğ köfteyi günümüze getiren yer ise Şanlıurfa olmaktadır. Fakat her Şanlı Urfalı çiğ köftey...
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunların başında baklava,...
Balıkesir Usulü Çalkama
Balıkesir Usulü Çalkama
Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yemeği tarifini verelim....
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.Güm...
Kayseri Usulü Mantı
Kayseri Usulü Mantı
Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketilebilecek ve doyuruc...
Adana Kebabı
Adana Kebabı
Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kaynağıdır "Zırh" adı ...
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
Mardin Usulü Maldum
Mardin Usulü Maldum
Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenleri büyüleyen bu yiy...

 

Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gaziantep Usulü Antep Kebabı
Balıkesir Usulü Çalkama
Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
Kayseri Usulü Mantı
Adana Kebabı
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Mardin Usulü Maldum
Karaman Usulü Et Tarhanası
Adana Usulü Süllüm
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Isparta Usulü Nokul
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Kars Usulü Hangel Yemeği
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Denizli Usulü Bediren
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Denizli Usulü Cerpleme
Adana Usulü İçli Köfte
Çorum Usulü İskilip Dolması
Hatay Usulü Arap Tava
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Van Usulü Kavurmalı Uşgun Ekşilisi
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Edirne Usulü Ciğer Sarma
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Popüler İçerik
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin ...
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde ...
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul
Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı.Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın...
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve ay...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024