Balıkesir Usulü Çalkama Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Balıkesir Usulü Çalkama Tarifi ve Malzemeleri

Balıkesir yöresine ait olan çalkama, çeşitli otlar kullanılarak yapılan oldukça sağlıklı ve pratik bir yemektir. Bu makalede, Balıkesir usulü çalkamanın tarifini ve yapılışını detaylarıyla anlatacağız.

Balıkesir Usulü Çalkama Malzemeleri
  • Bir demet ısırgan otu
  • Bir demet ıspanak
  • Bir demet yeşil soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 bardak un
  • 2 bardak su
  • Karabiber

Nasıl Yapılır?

Tüm yeşillikler temizce yıkanır ve ince ince doğranır. Doğrama işlemi sonrasında yeşillikler fırın tepsisine alınır. Üzerine su ve un karışımı dökülür. Tuz ve karabiber serpilir ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Pişirilmesi bitmiş olan çalkama dilimlenerek servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Çalkama tarifinde kullanılan otlar, mevsimine göre değişiklik gösterebilir. Isırgan otu ve ıspanak yerine pazı veya semizotu da kullanılabilir. Ayrıca, çalkamanın daha lezzetli olması için üzerine yoğurt veya zeytinyağı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni