Edirne Usulü Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Edirne Usulü Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Edirne usulü ciğer sarması, Trakya mutfağının en güzel yemeklerindendir. Eski zamanlarda hıdrellez zamanlarında yapılırdı. Eskiden insanlar gösteriş yapmak ve varlıklı olduklarını göstermek için ciğer sarması yapar ve komşularına dağıtırlardı.

Edirne Usulü Ciğer Sarma Malzemeleri
  • 1.5kg. Kuzu ciğeri
  • 6 adet kuzu gömleği
  • 2 demet taze soğan
  • 2 tutam nane
  • 2 tutam dereotu
  • 2 paket dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
Edirne Usulü Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

Kuzu gömlekleri iyice sıcak suda bekletilir. Daha sonra pirinç ıslatılır. Kuzu ciğeri küp-küp doğranır ve yağsız bir teflon tavada kavrulur. 2 buçuk demet taze soğan ufak ufak doğranır ve fıstıklarla birlikte kavrulmaya devam eden ciğerlere ilave edilir. Daha sonra pirinçler süzülür ve ciğerlere eklenir. 1 silme tatlı kaşığı yenibahar, arzuya göre tuz serpilir ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilir. Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Nane ve dereotu küçük küçük doğranır ve demlenen pilava ilave edilir, bol karabiber eklenir ve pilavla harmanlanır. Açılmaları için sıcak suda beklettiğimiz kuzu gömlekleri suyun içerisinden alınır. Her gömlek bir tabak içerisine yerleştirilir ve içi ciğerli pilav ile doldurulur. Tabak dışarısında kalan kenarlar kapatılır ve ters çevrilerek yağlanmış bir tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Ciğer Sarma şu an servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni