Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası
15 Mayıs 2024

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.

Gümüşhane usulü etli samsak tavasının malzemeleri
  • 1 Kilo kuzu başı eti
  • 15 Adet arpacık soğan
  • 12 Diş sarımsak
  • 3-4 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kırmızı Arnavut biberi
  • 1-5 Yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre karabiber
  • Pul biber
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 3 Su bardağı sıcak su
Gümüşhane usulü samsak tava nasıl yapılır?

Sivri biberlerimizin ve Arnavut biberlerimizi temizleyelim. Temizlediğimiz biberleri büyük büyük yuvarlak şekilde doğrayalım. Sonrasında arpacık soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Sarımsaklarımızı da doğradıktan sonra sıvı yağımızı derin bir tencereye koyup kızdıralım. Etimizi ve arpacık soğanlarımızı ilave edelim. Orta ateşte sote yapalım ve 8-10 dakika yavaş yavaş karıştıralım. Salçamızı, tuzu, karabiberi ve pul biberimizi ekleyelim. Ekledikten sonra sarımsaklarımızı ve biberlerimizi ilave edelim. Ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra sıcak suyumuzu ekleyelim. Ocağımızın altını kısalım ve tenceremizin üstünü örtelim. Sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Etlerimiz iyice piştikten sonra üstüne nar eksisi ilave edelim. Birkaç dakika sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım. Soğuduktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Konya Usulü Tirit Tarifi ve Malzemeleri

Konya Usulü Tirit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kars Usulü Hangel Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kars Usulü Hangel Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli Tarifi

Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli Tarifi