Isparta Usulü Taseti Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Isparta Usulü Taseti Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.

Isparta Usulü Taseti Malzemeleri
  • 1 kilo orta boy patates
  • 500 gram küçük boy soğan
  • 750 gram kuş başı et
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy yeşil biber
  • 4 adet orta boy yemeklik domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
Isparta Usulü Taseti Nasıl Yapılır?

Öncelikleri patateslerin kabuğunu soyun ve yıkayın. Daha temizlenen patatesleri küp-küp doğrayın. Daha sonra soğanları ve sarımsakları da temizleyerek hazırlayın. Orta boy tencerenin içine bir miktar yağ koyun. Yağ ısındıktan sonra salça ekleyip karıştırın. Daha sonra küçük boy kestiğiniz etleri ekleyerek kavurun. Etlerin kavrulunca daha önceden hazırladığınız malzemeleri de içinde ilave ederek karıştırın. Biberleri 4-5 parçaya bölerek domatesleri kare şeklinde kesip ilave edin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra son olarak baharatlarını ilave ederek karıştırın. Üzerine bir miktar su ilave edin. Suyunu ve tuzunu ayarladıktan sonra düdüklü tencerede pişirmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni