Karaman Usulü Et Tarhanası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karaman Usulü Et Tarhanası Tarifi ve Malzemeleri

Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası Ermenek yöresinde de sıkça yapılmaktadır. Tarhana yemeğinin içeriğinde kullanılan malzemelerin de yemeğe katmış olduğu ayrı bir lezzet keresinde kendine hayran bırakır. Soğuk kış aylarında ev yapımı tarhana ile hazırlanan Karaman Usulü Et Tarhanası içinizi ısıtacak bir lezzet sahiptir. Soğuk algınlığında, her türlü derde deva olan şifalı bir yemektir. Bu makalemizde karaman usulü Et Tarhanası nasıl yapılır, içerisinde hangi malzemeler kullanılır bu hususlarda tarif oluşturacağız. Kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Karaman Usulü Et Tarhanası Yapılışında Kullanılan Malzemeleri
  • Yaklaşık olarak 250-350 gram yağlı kuzu ya da dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 8-10 dal taze maydanoz
  • 1 su bardağından biraz eksik köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen yaprağı
  • 3 bardak sıcak su, yoğururken ve şekil verirken kullanılır
Karaman Usulü Et Tarhanası Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler su ilave edilmeden biraz yoğurulur. Daha sonra ara sıra avuç içiyle su alınır. Bulgurların yumuşaması ve etle özleşmesi için bastırılarak yoğurulur. Bu miktardaki malzemeler için 25 dakika yoğurmak gerekiyor. Bulgurlar yumuşayıp et kıvama geldiğinde eğer kıymanız yağsızsa bu aşamada sıvı yağ ilave ederek biraz daha yoğurduktan sonra şekil verilir. Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar alınır ve alınan parçalar elin içerisinde sıkıştırıldıktan sonra kenarlarından ve ortasından sıkıştırılarak inceltilerek şekillendirilir. Yuvarlaklar haline getirilir. Yağsız tavada arkalı önlü kızartılarak hazırlanır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hatice

19 Nisan 2024 Cuma

Et tahranasini Ermenek de yapilir, Karaman da değil. Insanlari yanliş bilgilendirmeyin. Ben Davdas Üzümlü köyünden Hatice Dündar

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Hatice Hanım,

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Et tahranasının Ermenek'te yapıldığını belirttiniz, bu değerli bilgiyi dikkate alacağız ve gerekli düzeltmeleri yapacağız.

Saygılarımızla.

soru

Hatice

08 Nisan 2024 Pazartesi

Yanliş bilgilendirmişsiniz. Et tahranasi Ermenek yöresine ait, Karaman değil. Bunu bir Davdas Üzümlü köyünden biri olarak söylüyorum. Saygilarimla Hatice Dündar

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Hatice Hanım,

Görüşünüz için teşekkür ederim. Yerel yemekler konusunda böyle farklılıklar olabiliyor. Et tahranasının Ermenek yöresine ait olduğunu belirttiğiniz için ayrıca teşekkür ederim, bu bilgi bizim için de öğretici oldu. Saygılarımla,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni