Gaziantep Usulü Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Gaziantep Usulü Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunların başında baklava, içli kofte ve kebap gelmektedir.

Gaziantep'in eşsiz tatlarından Antep kebabı genel malzeme ve tarifler ile şu şekilde hazırlanmaktadır;

Gaziantep Usulü Antep Kebabı malzemeleri
  • Yarım kilo kıyma
  • İki baş soğan
  • Üç domates
  • Üç yeşil biber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • (Kimyon ve çeşitli baharatlar ile zenginleştirilir.)
Gaziantep Usulü Antep Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile geniş bir kapta iyice yoğrulur. 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra kıymadan cevizden irice parçalar alınıp, uzun köfteler haline getirilir. Sonra bunların her biri birer birer şişe geçirilip, eler ıslatılarak şişte iyice sıkılaştırılır ve parmaklarla yassılaştırılır. Mangal veya ızgara üzerinde şişlerin iki tarafı da pişirilir. Önceden hazırladığımız pidenin arasına alınarak üzerine bastırılarak köfteler şişten çıkartılır. Közlemiş olduğumuz domates, yeşil biber, halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanozla servis yapılır. (İsteğe göre yoğurt ile servis yapılabilir.)

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte Tarifi

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte Tarifi

Güncel

Yozgat Usulü Testi Kebabı Tarifi

Yozgat Usulü Testi Kebabı Tarifi