Denizli Usulü Bediren Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Denizli Usulü Bediren Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir. Bu yörede herkesin afiyetle tüketmiş olduğu bu salata doğal vitamin deposudur. Şifa kaynağı olarak sağlık açısından oldukça fayda oluşturur. Bu makalemizde ayrı bir lezzet olan ve herkesi kendine hayran bırakan Denizli usulü bediren tarifi, bu tarifte kullanılan malzemeleri ve yapılış aşamasını belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Denizli Usulü Bediren Tarifinde Kullanılan Malzemeleri
  • Bir deste bediren
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3-4 dal taze yeşil soğan
  • 4-5 dal taze maydanoz
  • 3 tane yumurta
  • Bir miktar sıvı yağ ve bir miktar nar ekşisi
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber ve pul biber eklenebilir
Denizli Usulü Bediren Nasıl Yapılır?

Bu tarifin yapılışına ilk olarak malzeme listesinde olan yumurtaları haşlayarak başlayalım. Taze olarak temin edilen bedirenleri temizledikten sonra güzelce yıkayalım ve kurutalım daha sonra doğrama tahtasına alarak ince ince doğrayalım. Ardından da malzeme listesinde hazır bulunan kuru soğanların kabuklarını soyarak ve doğrama tahtasında ince ince doğrayalım. Aynı şekilde güzelce ayıklanan taze maydanozları da seçtikten sonra güzelce yıkayarak doğrama tahtasında doğrayıp karışıma ilave edelim. Nar ekşisi ve sıvı yağı da ilave ederek tuzu karar olarak ayarlayalım. Yumurtaların kabuklarını soyarak yuvarlak yani halka şeklinde doğrayarak salata tabağının kenarlarına dizelim ya da yumurtaları fazla ezmeden malzemelerle karıştırıp servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni