Denizli Usulü Cerpleme Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Denizli Usulü Cerpleme Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Cerpleme, Denizli geleneksel yemek kültürü içerisinde yer alan bu yemeğin tarifi oluşturulurken tavuk ve un kullanacağız. Cerpleme çorba gibi olduğu düşünülebilir fakat çorba değildir. Tavuk önce kızartılır daha sonra yemeği yapıldığı için lezzeti de artar. Denizli Usulü Cerpleme herkesin afiyetle tüketmiş olduğu farklı bir lezzettir. Bu lezzet herkesi kendine hayran bırakır. Herkesin yemesini tavsiye ederiz. Bu makalemizde Denizli Usulü Cerpleme nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler kullanılır. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki cerpleme yapımı bir hayli kolaydır. Bu hususta sizlere tarif oluşturacağız. Hepinize kolay gelsin.

Denizli Usulü Cerpleme de Kullanılan Malzemeleri
  • Bir adet tüm tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
Denizli Usulü Cerpleme Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuğu tencereye koyup haşlayalım. Daha sonra parçalara ayırarak unla karıştırıyoruz. Tavaya zeytinyağı dökerek tavuk parçalarını kızartıyoruz. Diğer tencereye iki kaşık sıvı yağ dökelim ve unla kavuralım. Unun kavrulduğundan emin olduktan sonra içerisine salça, kırmızı biber ve önceden haşlamış olunan tavuğun suyunu ilave edelim. Kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra kızartılmış olan tavuk parçalarını da yemeğe ilave edelim. Bir müddet daha pişirmeye devam edelim. Son olarak sarımsakların kabuklarını soyarak havanda dövdükten sonra yemeğin içerisine ilave edelim. Yemek pişince ocağın altını kapatalım. Yemeğin hazırlanma süresi yaklaşık olarak yarım saattir. Yemek servis edilmek üzere tabaklara koyulur ve üzerine karabiber ilave edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni