Sivas Usulü Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sivas Usulü Divriği Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sivas usulü Divriği pilavı, Sivas Divriği yöresine ait lezzetli pilav tariflerinden biridir. İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça lezzetli ve şık bir görüntüsü vardır ana yemek olarak tüketilir yanına yapılan bir çorba ile akşam yemeği olarak tüketilebilir yanına ek bir yemek yapmaya ihtiyaç kalmaz

Sivas usulü Divriği pilavı yapımı için gerekli malzemeler
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir su bardağı et suyu
  • Yüz gram kuzu eti
  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Bir su bardağı badem içi
  • Bir çay kaşığı limon suyu
  • Bir su bardağı kuş üzümü
  • Bir adet soğan
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Sivas usulü Divriği pilavı nasıl yapılır?

Pilav yapımı için öncelikle bir su bardağı pirinç bir kaba alınır üzerine bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar sıcak su konulup yarım saat bekletilir yarım saat sonra iyice yıkanıp süzülür üzümlerde yıkanır ve suda on beş dakika bekletilir kuzu eti küp-küp doğranır ve üzerini geçecek kadar su konulur ve haşlanır bir kenara alınır pilav yapılacak olan tencere çıkarılır ve içerisine iki yemek kaşığı kadar tereyağı konulur ve bademler eklenip ocağa alınır ve ocağın altı açılıp kavrulmaya başlanır ardından soğan soyulur ve ince ince doğranıp tencereye ilave edilir soğanlar kavrulunca pirinç tereyağı haşlanmış et kuş üzümü karabiber ve tuz eklenir beş dakika kadar kavrulur ardından bir su bardağı et suyu eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir suyunu çekince altı kapatılır ve on dakika dinlendirilip servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni