Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebabı, Gaziantep yöresi acılı, salçalı ve etli, sarımsaklı yemekleri ile çok meşhur olması dışında hamamları da oldukça ilgi ceken yöresel özelliklerindendir. Gaziantep yöresinde salçalı ve sarımsaklı olmazsa bir yemek yemekten sayılmaz. Gaziantep denilince kebaplar akla gelen ilk yemeklerdendir. Bu yemekler arasında genelde ızgara ve sebze karışımları vardır. Bütün yemekleri hatta çorbalar da dahil olmak üzere bütün yemekleri etlidir. Şimdi sizlere Gaziantep yöresine ait çok meşhur bir kebap tarifi verelim. Gaziantep usulü altı ezmeli tike kebap tarifi sizlere buluşuyor.

Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Tike Kebap Malzemeleri
  • 1 kilo kuş başı et
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 5 domates
  • 3 sivri acı biber
  • Tuz
  • 1 kaşık acı biber salçası
Hazırlanışı; öncelikle etler terbiye edilmek için Salça ve baharat ile buluşturuyor. Derin bir kaba salça ve tuz eklenir ve etlerle karıştırılır ve yaklaşık olarak 1-2 saat kadar bu şekilde terbiyelemek için bekletilir. Bekletilen etler mangal şişine 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere şişler üzerine takılır. Ateşi yanan mangal üzerine şişler konulur ve pişirilmesi beklenir başka bir şişe domates ve biberler takılıp ayni mangal üzerinde pişirilir. Pişen domatesler bir tabağa alınır ve ezilir. Ezilen domates üzerine pişen etler eklenir. Tabağın yanına biberler de konularak servis için hazırlanmış olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni