Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı Tarifi
15 Mayıs 2024

Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı Tarifi

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok sevilir ve her yöreye göre farklı bir şekilde yapılabilir. Fakat güveç de tepsi kebabı denilince ilk akla gelen yer Hatay yöresidir. Bir porsiyon tepsi kebabı yaklaşık üç yüz elli kalori kadardır. Bu eşsiz lezzetin tarifine bakalım.

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı yapımı için gerekli malzemeler
  • İki adet yeşil biber
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • İki adet domates
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Hatay usulü güveçte tepsi kebabı nasıl yapılır?

İlk olarak güveç yapımı için sebzeler yıkanır biberler soğan ve domatesler yemeklik doğranır mutfakta zırhınız varsa ince ince kıyabilirsiniz bu malzemeler karıştırılarak güvecin alt kısmına yerleştirilir böylelikle ilk katman oluşturulur ikinci katman için yarım kilo kıyma bir kaba alınır ve üzerine karabiber ve tuz eklenir ve karıştırılır bu da güvecin üzerine yayılır ve bastırılarak yerleştirilir sosunu hazırlamak için domates salçası ile bir yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su eklenerek çırpılır tuz eklenir güvece ilave edilir üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir ve isteğe göre üzerine domates ve biber dilimlenerek fırına sürülür iki yüz derecede kapağı kapalı bir şekilde pişirilir pişince on dakika kadar dakapağı açılarak üzeri kızartılır ve ardından çıkarılarak servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni