Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe Tarifi
15 Mayıs 2024

Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe Tarifi

Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti (Bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım kg arpacık soğanı (Apacık soğanı: küçük küçük olan soğandır).

Malzemeleri
  • 1 kg domates
  • 100 gram yeşil köy biberi
  • 250 gram kırmızı biber (Maraş biberi)
  • 10-15 orta boy sarımsak
  • Tereyağı (Arzuya göre katılır, eğer etiniz yağlıysa gerek yok)
  • Kırmızı pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Nasıl Yapılır?

Domatesler, biberler, soğanlar, sarımsaklar uyum içinde yerlerini almalıdır. Çünkü bu tarifte görsel sunum çok önemlidir. Bu yemekte kuzu eti olmalıdır. Bu yemeğin lezzetini veren kuzu etidir. Maraşlı ustalar bu tarifi kuzunun kol etinden yaparlar. Eti küp-küp doğrayıp tepsimize yerleştirelim. Domatesleri sekiz parçaya bölelim. Soğanlar (Arpacık soğan olduğu için küçüklerdir.) kabuğu soyalım. Soğanlar bütün kalsın. Biberleri de 3-4 parçaya bölerek bütün malzemeleri tepsiye yerleştirelim. Tepsinin en ortasına sarımsakları koyalım. Etin üstüne kuyruk yağı ekleyelim. Baharatları ve tuzu üstlerine serpiştirelim. Pişirmek için fırına verelim. Evde elektrikli fırında pişireceksek 180 derecede yarım saat yeter.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Aksaray Usulü Çiğleme Tarifi ve Malzemeleri

Aksaray Usulü Çiğleme Tarifi ve Malzemeleri

Mardin Usulü Fikriye Tarifi ve Malzemeleri

Mardin Usulü Fikriye Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Usulü Taseti Tarifi ve Malzemeleri

Isparta Usulü Taseti Tarifi ve Malzemeleri

Kastamonu Usulü Banduma Tarifi ve Malzemeleri

Kastamonu Usulü Banduma Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Bediren Tarifi ve Malzemeleri

Denizli Usulü Bediren Tarifi ve Malzemeleri